Skip to content

Elg eller kongelig mallow

20 de juni de 2021

Det er mange blomstrende flerårige urteaktige planter, men ikke alle er like populære som elg eller kongelig mallow. Denne vakre planten hjemmehørende i Kina produserer veldig, lange blomsterstengler med tanke på hvilken plantetype det er: ikke mer eller ikke mindre enn 1,5 eller 2 meter. Kan du forestille deg å ha det i hagen din eller til og med på terrassen din i en stor gryte?

I tillegg har den interessante medisinske egenskaper som ikke kan ignoreres. La oss lære mer om denne nysgjerrige og vakre planten.

Elgens hovedegenskaper

Royal mallow eller elgblomst

Det vitenskapelige navnet på denne planten er Althaea rosea, selv om det er mye bedre kjent med sine andre navn, som kongelig mallow, elg, stokkrosj eller gal mallow. Den tilhører den botaniske familien Malvaceae. Den vokser til en høyde på 3 meter, med oppreiste, hårete stilker. Bladene er hjerteformede, med 5 til 7 fliker, grønne i fargen.

Blomster spire i løpet av sommeren gruppert i piggformede blomsterstander, rød, lilla, hvit, gul, rosa eller svart-lilla. Frukten er ca 2 cm i diameter som, når den er moden, åpner og lar frøene falle.

Royal mallow care

Alcea rosea

Den kongelige malva eller elcea er veldig takknemlig, så mye at den kan vokse i alle typer jord. Men som alle planter har hun også sine preferanser 🙂. La oss se hva de er:

plassering

Det må av plasser det i et område der det utsettes for direkte sollys, ideelt sett gjennom dagen.

Irrigasjon

Vanning må være hyppig, spesielt om sommeren. Men det er nødvendig å unngå å la substratet eller jorda være vannet, derfor anbefales det å kontrollere fuktigheten før vanning. Hvis du ikke vet hvordan, er det et triks som vil være veldig nyttig: stikk en tynn trepinne (den typen de gir i japanske restauranter) i potten eller i hagegulvet, så langt du kan, og trekk den forsiktig ut . Hvis du ser at den er praktisk talt ren når du tar den ut, er det fordi jorden er tørr og derfor trenger den vann; Tvert imot, hvis den kommer ut med mye klebende jord, betyr det at den er fuktig, og du kan vente litt før du vanner.

Abonnent

Det er tilrådelig gjødsle fra vår til sen sommer / tidlig høst med organisk gjødsel, som for eksempel støpejern i guano eller orm.

Transplantasjon

Alcea Blomster

Enten du vil flytte til en større gryte eller til hagen, er dette en oppgave som må gjøres om våren, når risikoen for frost har gått. Hvordan gå frem i hvert tilfelle?

Gå til en større gryte

Følg dette trinn for trinn slik at elgen din kan vokse mer på terrassen eller terrassen din:

 1. Fjern planten fra potten, forsiktig. Hvis du finner ut at du ikke kan, kan du gi den noen få trykk på forskjellige sider av containeren. på denne måten blir det lettere å fjerne den. I tilfelle røttene har begynt å komme ut gjennom dreneringshullene, er det bedre å løsne dem og ikke kutte dem, men hvis noen av de fine få blir ødelagt, vil ingenting skje.
 2. Ta en gryte som er minst 5 cm bredere og dypere enn den forrige, og fyll den litt med substrat sammensatt av svart torv og perlit i like store deler. Du kan legge til 10% organisk kompostpulver, for eksempel ormstøp eller kompost, hvis du vil, men det er ikke nødvendig.
 3. Plasser nå anlegget midt i den nye beholderen. I tilfelle den er lav eller høy, legg til mer jord eller fjern litt for å være i ønsket høyde.
 4. Fyll potten med mer underlag.
 5. Vann, slik at det er godt gjennomvåt.
 6. Og til slutt, plasser den i et område hvor solen treffer den direkte.

Planter i hagen

For å gå direkte til hagen, du må bare gjøre følgende:

 1. Lag et hull på 50×50 cm.
 2. Bland jorden fra hagen din med universelt voksende medium og perlit i like store deler.
 3. Fyll hullet med litt av denne blandede jorda om nødvendig.
 4. Plasser din kongelige mallow i midten, og sjekk om den er 0,5-1 cm under bakkenivå.
 5. Fyll deretter hullet med skitt.
 6. Lag et trerist med den gjenværende jorden. Det anbefales å ha en høyde på 3 cm, slik at vannet ikke kan lekke ut.
 7. Gi den en sjenerøs vanning.

Elg skadedyr og sykdommer

Royal mallow

Det kongelige malva er en plante som kan påvirkes av forskjellige skadedyr og sykdommer. De er som følger:

Skadedyr

De røde edderkopper, den snegler og grønne mygg de kan alvorlig skade kongelig mallow. Det anbefales å gjøre forebyggende behandlinger med Neem Oil fra begynnelsen av våren til slutten av sommeren. Hvis de oppstår, må du ty til parafinolje eller infusjoner av hvitløk (3 fedd) eller løk (1 helhet).

Sykdommer

Den vanligste er rust, som kan påvirke både bladene og grenene og blomstene, men kan også påvirkes av andre sopper, for eksempel de fra slekten Cercospora eller Phyllosticta. De kan forhindres ved å gjøre behandlinger med svovel eller kobber, og unngå overdreven vanning, men når de først er oppstått, kan dessverre bare den berørte delen kuttes.

Reproduksjon av det kongelige malva

Alcea frø

Vil du ha din egen kongelige mallow? For det, du kan så frøene om våren. Men det bærer selvfølgelig frukt om høsten, så idealet er å kjøpe en konvolutt med frø i en barnehage eller gårdsbutikk. Det er veldig billig (det koster mellom 1 og 2 euro), og med det kan du få flere planter.

Når du har fått frøene dine, legg dem i et glass vann i 24 timer, slik at du kan vite hvilke som er levedyktige (som vil være de som synker), og hvilke som ikke er det. Den neste dagen, vi fortsetter å så dem:

 1. Velg såbed: du kan bruke blomsterpotter, frøplantebrett, yoghurtbeholdere … hva du vil. Det er selvfølgelig viktig at den har hull i underlaget slik at vannet kan renne.
 2. Fyll den nesten helt med universelt voksende medium eller med svart torv blandet med perlit i like store deler.
 3. Plasser maksimalt 2 frø på overflaten av underlaget, atskilt fra hverandre.
 4. Dekk dem med litt underlag.
 5. Gi dem en god vanning.
 6. Plasser såbedet i et område der det får direkte sollys.
 7. Flink!

Nå må vi bare vente 10-15 dager å se spire den første.

Bruk av elg

Royal Mallow Flowers

Foruten som en prydplante, fargestoffer og fargestoffer er hentet fra de røde kronbladene. I tillegg har den bruk i tradisjonell medisin, siden den brukes like mye som avføringsmiddel Hva slimløsende, og til og med hvordan mykgjørende.

Og så langt filen til denne vakre planten. Hva tror du?