Skip to content

7 typer Bignonia

4 de juni de 2021

Bignons er planter som produserer vakre blomster, av god størrelse og veldig muntre farger. Mange kan brukes som hengende eller klatrende planter, ettersom de har lange, fleksible stilker; selv om de også kan bearbeides som hekker eller til og med som bonsai eller medfølgende planter.

Slekten består av mange arter, totalt er det anslått 499, de fleste med opprinnelse i Amerika. Vi skal beholde 7 typer bignons, enkle å finne for salg og vedlikehold.

Utvalg av arter av den bignony familien

Ønsker du å dyrke en bignonia i hagen din? Ta deretter en titt på arten som vi anbefaler mens du lærer hva deres grunnleggende pleie er:

Bignonia binata

Bignonia binata har lilla blomster

De Bignonia binata Det er en flerårig liana hjemmehørende i Sør-Amerika, hvor den finnes i Argentina, Brasil og Paraguay. Nå en høyde på opptil 7-9 meter. Bladene er sammensatte, grønne; og blomstene har en fantastisk lilla farge.

Den kan vokse i solrike eller halvskyggefulle områder, men i motsetning til andre arter det vil kreve beskyttelse mot frost hvis det oppstår.

Bignonia capreolata

Bignonia capreolata er en plante med røde blomster

De Bignonia capreolata er et flerårig eller semi-flerårig vintreet innfødt i det sørøstlige USA som kan nå en høyde på 8-9 meter. Stilkene er glatte, og fra dem spirer bladene med brosjyrer som har en avlang-lansettform. Blomstene er omtrent 4-5 centimeter lange, og er oransje på utsiden og gule på lappene.

Det trenger ikke støtte for å klatre ettersom det har tendrils, selv om det anbefales å legge en guide på den når den er ung. Det kan være både i solen og i halvskygge, og motstår opptil -10 ° C.

Bignonia grandiflora

Campsis grandiflora er et vintre

De Bigonia grandiflora (nå Campsis grandiflora), er et løvtre som kommer fra Øst-Asia. Vokser opptil 9 meter, og bladene er pinnate og grønne, med takkede marginer. Blomstene er store, oransje eller røde.

Den har en veldig rask vekstrate, så det anbefales å ha den kontrollert ved beskjæring. Den vokser på solrike steder, og motstår frost ned til -12 ° C.

Bignonia jasminoides

Pandorea jasminoides er en plante med hvite blomster

De Bignonia jasminoides (nå Pandorea jasminoides) er en eviggrønn klatrer innfødt i Australia og Malaysia kjent som hvit bignonia, bignonia jazminoide, bignonia pandorea og pandorea. Nå en høyde på 5 til 6 meter, med stilker som lysegrønne pinnate blader kommer ut av. Blomstene er blekrosa med en mørkrosa trakt, eller hvitrosa med en mer intens rosa-purpur trakt.

Den er ideell for steder som er utsatt for solen, selv om den også vokser i halvskygge. Men dessverre motstår den ikke kulden. Temperaturen bør ikke synke under 10 ° C.

Bignonia radicans

Campsis radicans er en raskt voksende plante

De Bignonia radicans (nå Campsis radicans) er en løvklatrer som er hjemmehørende i det sørøstlige USA. Nå en høyde på opptil 10 meter, utvikler en tykk, treaktig koffert med mange luftrøtter. Bladene er pinnate, ovate og grønne. Blomstene er oransje til rødlige og måler ca 4 centimeter i diameter.

Det er en raskt voksende plante, som ikke trenger støtte for å klatre ved å produsere tendrils. I tillegg er det ikke krevende, siden det kan leve i sol og halvskygge. Motstår opptil -18 ° C.

Bignonia ricasoliana

Podranea ricasoliana har rosa blomster

De Bignonia ricasoliana (nå Podranea ricasoliana) er et vintre som er hjemmehørende i Sør-Afrika, kjent som bignonia rose, trompet eller Pandora bush. Den vokser til en høyde på omtrent 7-8 meter, utvikler mørkegrønne pinnate blader. Blomstene er rosa.

I dyrking er det en plante som må plasseres på et beskyttet sted. Tåler sol og halvskygge, men ikke frost. Det krever støtte for klatring, siden det mangler tendrils.

Bignonia venusta

Pyrostegia venusta er en plante med oransje blomster

De Bignonia venusta (nå Pyrostegia venusta) er et eviggrønt vintreet innfødt til Sør-Amerika kjent som vinterbignonia, flame liana eller oransje trompetist. Vokser til en høyde på 6 meter. Bladene er grønne, pinnate. Blomstene er rødlige til oransje, med en størrelse på 4 til 9 centimeter.

Den lever i solrike områder, så vel som i halvskygge. Den har tendrils som er nyttige for klatring, men det anbefales å legge en guide på den. Motstår ikke frostbortsett fra de svake og spesifikke på opptil -2 ° C.

Hvordan blir bignons tatt vare på?

Til slutt, hvis du trenger å vite hvilken pleie du skal gi disse plantene, er det på tide å forklare det for deg. Ok, la oss begynne med vanningen. Om sommeren vil det være hyppig, siden de ikke støtter tørke. Generelt, de vil bli vannet i gjennomsnitt 2-3 ganger i uken i den sesongen, men om vinteren må vanningene fordeles mer. På samme måte anbefales det å gjødsle dem, for eksempel med guano eller mulch, i de varme månedene.

Kan beskjæres på sen vinter, før de gjenopptar veksten. Dette må gjøres med desinfiserte beskjæringssaks, som du vil kutte (eller trimme, etter omstendighetene) de tørre stilkene, de som er ødelagte og selvfølgelig de som vokser mer enn nødvendig.

Bignons er vinstokker som produserer mange blomster

De har vanligvis ikke betydelige skadedyr eller sykdommer, men det er verdt å gi dem litt forebyggende behandling spesielt varme og tørre somre med insektmidler som er egnet for økologisk jordbruk (som dette de selger).

Kos deg med bignonia-plantene dine!