Skip to content

Tecomaria eller oransje bignonia (Tecoma capensis)

11 de juni de 2021

Tecomaria eller orange bignonia er en plante med blomster som er utmerket for ornamentikk. Dens vitenskapelige navn er Tecoma capensis og tilhører Bignoniaceae. Blomstene er vakre og skiller seg ut for den kraftige oransje fargen. I denne artikkelen skal vi vise deg hovedegenskapene og hovedpleien den trenger.

Vil du ha tecomaría i hagen din og ta vare på den riktig? Fortsett å lese fordi vi forteller deg alt.

Hovedtrekk ved den oransje bignoniaen

tecomaria blomst

Det er en busk med noen tendenser til å være klatrer. Dens oransje blomster ser noen ganger ut som røde. Den vokser fra tidlig høst til sen vinter. Den er perfekt for å tiltrekke dyrelivet til hagen din, siden mange fugler, inkludert kolibrien, spiser på den deilige nektar.

Bladene er ovale og små i størrelse. Imidlertid, med klatretendenser, er de busker som sprer seg mye og kan gi oss litt grønt i hagen vår midt på vinteren. Generelt blomstrer alle planter om våren, og dette gjør hagen ganske trist og kjedelig i vintermånedene. Takket være den oransje bignoniaen, Du vil være i stand til å ha ikke bare bladighet, men også en fantastisk farge i disse kalde og øde tider.

Bladene er grønne og grenene klatrer. For at de skal gå på rett sted, må vi veilede dem når de vokser. Hvis vi vil, kan vi også forankre dem til veggen med ledninger og pigger. Noen ganger kan du også se den klatre og spre seg gjennom andre planter som er i nærheten, over vegger eller til og med en stein.

Organene den bruker for å kunne klatre er tendrils, uncinos og de utilsiktede røttene. Takket være disse organene er de i stand til å vri seg rundt stedet de har for hånden for å utvide sin nyttige overflate for å utføre fotosyntese. Du må være forsiktig med dette vintreet fordi det er i stand til å tørke ut andre planter eller trær hvis det ikke beskjæres eller omdirigeres ordentlig. Dette er fordi de blokkerer andre planter og ikke tillater dem å fotosyntetisere godt. Dette betyr ikke at de er parasittplanter langt fra det.

Distribusjonsområde

capensis

Tecomaría vi kan finne den fra naturlig i Sør-Afrika, Swaziland og Sør-Mosambik. Den dyrkes i mange områder rundt om i verden, og på grunn av sin evne til å spre seg, regnes den som en invasiv art på noen øyer som Azorene.

Områdene der de dyrkes mest er i Asia, Hawaii og Sør-Amerika.

Krav til kultur for Tecoma capensis

tecomaria

Hvis vi ønsker å dyrke tecomaría i hagen vår for å ha denne vakre vinterfargen, må vi oppfylle noen krav. Den første er lett. Som forventet beveger denne planten seg vanligvis i de retningene der den finner en større mengde sollys for å utføre fotosyntese. Derfor krever det en plassering i direkte sollys. Det kan også overleve i halvskygge, men ideelt sett vokser det i direkte sollys.

Når det gjelder temperaturer, da den er en vinterplante, tåler den lave temperaturer og noen frost. Den kan leve godt selv i temperaturer på -8 grader, så jeg tror ikke det er mange problemer når det gjelder temperaturregimet. Jorda der vi dyrker den må ha god lufting og drenering. Vi må ikke glemme at de aller fleste planter drukner når bakken blir oversvømmet. Ideelt sett, når vi vanner eller det er langvarig regn, har jorden god drenering for å unngå overflødig opphopning av vann som kan føre til at planten råtner og dør.

Dyrking er ikke veldig krevende når det gjelder stell og vedlikehold, siden den har stor motstand mot alle slags ugunstige forhold. Vi befinner oss med utrolig letthet når det gjelder å motstå tider med lite nedbør eller til og med tørke. Selvfølgelig skyldes denne prosessen med tilpasning til tøffere omstendigheter at den har vært i det dyrkede landet i lang tid. En nyvokst oransje bignonia har ikke disse egenskapene.

Hvis jorden er basisk, vil planten lide av klorose. Derfor trenger du en nøytral eller litt sur jord. Hvis dette skjer, kan vi legge jernchelater til jorden for å endre pH.

Nødvendig pleie

oransje bignonia

Denne planten trenger en lett beskjæring i endene av stilkene på sen vinter. På denne måten kan vi la planten vokse under optimale forhold i den påfølgende sesongen. Hvis vi beskjærer det regelmessig, etter blomstringssesongen, vil vi få planten vår til å holde et mer kompakt utseende. Dette er ideelt for de hagene som har liten plass og vi vil ikke mette den med en plante som invaderer overflaten til de andre og ikke la dem fotosyntetisere.

Dens vekst er ganske rask, så fra begynnelsen av må vi hjelpe og veilede deg i veksten. Den kan nå 3 meter høy når den når modenhet. Det må vannes moderat for å unngå soppsykdommer. Som vi har nevnt tidligere, er det behov for en jord med god drenering slik at den ikke overskrider fuktighet eller blir vanntett.

Bortsett fra beskjæring, en av vedlikeholdsoppgavene vi må utføre er abonnenten. Det ideelle er å gjødsle med gjødsel når vi har gjort beskjæringen slik at planten har de nødvendige og tilstrekkelige næringsstoffene for å kunne vokse igjen og ha mer produktive grener med mer prangende blomster.

Et av skadedyrene det kan utsettes for har å gjøre med fuktigheten nevnt ovenfor. Dette er hvite fluer og melkeboller. Med moderat vanning og ikke har overflødig fuktighet både i grenene og i jorden, vil vi unngå smitte av disse uønskede skadedyrene.

Hvis vi ønsker å formere denne planten, kan vi gjøre det når som helst på året stiklingen eller frømetoden. Du må vite at frømetoden er tregere enn den for stiklinger.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan vite mer om Tecoma capensis.