Skip to content

70 timer til Dayton og Back

24 de mars de 2021

Five Rivers MetroParks er bevaring av åpen plass når det er mest opplyst.Caladium og coleus deler varme røde fargetoner mens sølvfarget dikondra glitrer nedenfor.Spraglet kornved skiller seg ut i det svake lyset i skogtaket.Five Rivers MetroParks er bevaring av åpen plass når det er mest opplyst.Caladium og coleus deler varme røde fargetoner mens sølvfarget dikondra glitrer nedenfor.Spraglet kornved skiller seg ut i det svake lyset i skogtaket.Fredag ​​03.45
Alarmen klipper hodeskallen min som en stun gun. Jeg vil være i Dayton om ettermiddagen, men først trenger Biff the Wonder Spaniel en runde rundt blokken, og jeg trenger et støt av mørk stek. Å fly Santa Barbara til Denver er akkurat lang nok til å få meg til å sovne, men jeg vet at det er en hagebruk med gull og noen fantastiske mennesker som venter. Jeg oppretter forbindelse, setter meg inn i sete 15D og går gjennom notatene mine for de to header-samtalene jeg skal lansere i morgen for Five Rivers MetroParks (www.metroparks.org) i Montgomery County.

MetroParks-logo

MetroParks er en ganske fantastisk organisasjon. Deres strategiske visjon inkluderer å bevare fylkets naturarv, koble mennesker med naturen, fremme samfunns vitalitet og ære offentlig tillit ved å legemliggjøre finanspolitisk ansvar. Fra det jeg så på mitt korte besøk, treffer de hvert merke.

Flashback: I fjor, etter at Betty Hoevel, voksenopplæringsveileder for MetroParks, inviterte meg til å komme til hennes rettferdige by, googlet jeg dem og ble behørig imponert over det jeg fant. Dayton, en by på 141k (større byområde rundt 840k), har et parkområde å rope om. MetroParks omfatter nesten 15 000 dekar territorium og inkluderer 19 parker – ville åpne områder, fint velstelte hager, torg, skogstier og gårdsplasser – pluss sykkelveg og ypperlig areal ved elvebredden.

Betty møtte meg på flyplassen og tok meg til Wegerzyn Gardens for en forhåndsvisning av lokalet der jeg skulle lede en tolkende designtur. Min lørdag ettermiddagstale brukte eiendommen som et utendørs klasserom for å forklare hageprinsippene. Chris Jensen, personalet hagearbeider som jeg ville gå sammen med, ledet meg gjennom en rekke vakre hager. Ser du, jeg klarer å forklare hvordan forskjellige hagestiler og effekter blir til, men hvis noen pekte på en kul Midwestern-plante og spurte meg: «Hva er det?», Var jeg ganske sikker på at «Det er en plante» ikke ville for å tilfredsstille dem. Det var der Chris ville gå inn.

Caladium, coleus, sølvdikondra Barlind, buksbom, geraniumbiokova

Før-turen tok meg gjennom en rekke vakkert designede plantesammensetninger som spenner fra et fantastisk dristig hengende trau (caladium, coleus og sølvdikondra) til en spiselig hage i viktoriansk stil, en sprudlende barnehage, diskrete arrangementer av knapt kontrasterende løvverk, og ville og ullete skogområder.

Lørdag, 05:30
Opp ved daggry, mens jetlag fortsatt spilte med døgnrytmen min, slukte jeg en rask matbit, tok tak i notatene mine og møtte Betty for en tur til en annen nydelig hage. Vi var på vei til Cox Arboretum, hvor det kom et fullt hus, nysgjerrig på forbrytelsene mine mot hagebruk: Når dårlig smak møter elektroverktøy-samtalen.

Kjøttboller

Den 90-minutters blandingen av bærekraftig design møter stand-up-komedie er pakket inn i et velsmakende belegg av snarky silliness. (Jeg er sikker på at du har hørt uttrykket: «En skje zany hjelper medisinen å gå ned.») På 90 minutter forklarer jeg hvordan jeg ignorerer det grunnleggende om bærekraftig design – planlegging fremover, riktig plante / riktig sted, riktig avstand og tålmodighet, ved å bruke håndverktøy i stedet for avtrekkende kraftutstyr – kan resultere i grønne kjøttboller, hockeypucker og bordplater som befolker for mange hager. [right: “When the moon is in the seventh house and junipers align with Mars”]

Så var det tilbake til Wegerzyn for slurvete Joes og neon-isete cupcakes som hedret Chris b-dag.

Bettys markedsføringskampanje var en stor suksess, og tiltok en annen stor mengde som var ivrige etter å hente designtips for å bære tilbake til sine egne hager. Som hvordan animasjon av plassering av broket løvverk i områder med lite lys animerer rommet, slik at du ikke trenger å stole på årstidens blomster for å livne opp ting. Jeg forklarte hva designerne hadde gjort, og Chris diskuterte hvordan man skulle få det til i en mindre hage. Etter min ydmyke mening tror jeg vi slo den ut av ballparken.

Søndag, 09:00

Søtpotet, buksbom, nemesia Downtown Plaza

Flyet mitt gikk ikke før sent på ettermiddagen, så jeg hoppet en shuttle fra Marriott til sentrum av Dayton. “Downtown Dayton på en søndag morgen?” spurte sjåføren min. «Ingenting er åpent.» Ingen bekymringer. Kamera i hånden, jeg hadde håp om at jeg ville finne noe som var verdig. Vel, bortsett fra noen få fint sammensatte plantasjeplanter foran rådhuset, og en søt liten park (ikke en del av MetroParks-systemet), hadde hun rett. Etter en times vandring traff jeg paydirt: den hippe, funky, historiske Oregon District flankerende 5th Street.

Rosa hortensiaer

Fra en blokk unna, nedover en brosteinsgate, vinket Ann Hellers hage. Ann var matredaktør for Dayton News, men med tanke på de nydelige beplantningene rundt hennes historiske to-etasjers murhus, er jeg overrasket over at hun ikke var hageredaktøren også. Hver kvadratmeter var vakkert sammensatt, men favorittpunktet mitt var den subtile kontrasten til to former for rosa hortensia, med små variasjoner i løvform og delikat forskjellige blomsteroppsatser. Hvis denne kule kombinasjonen hadde vært på Wegerzyn dagen før, er jeg sikker på at jeg ville ha brukt en del tid på å berømme dens dyder.

Mødre og stol på verandaen
Grå trebenk med grønt løvverk

Nedover gaten forskjønnet andre velkjente hager Oregon District, som denne verandaen, fremhevet av en smakfull sammenkobling av høstfargemødre og matchende pute. Ved siden av satt en ytterligere hage hvor det var grønt dominerende og sølvfarget lakrisplante (Helichrysum petiolare), grå tre og hvite potter lyser opp hagen.

Søndag klokka 12.00, Pacific Time
Så var det tilbake til flyplassen for et par flyreiser hjem. Da hodet mitt traff puten hjemme, hadde det gått nesten 70 timer dør til dør, men altfor gøy å gå opp. Jeg var glad for å ha sett litt av Daytons bemerkelsesverdige karakter (inkludert Bettys avstikker forbi Wright Brothers hjem!) Og igjen, bli minnet om hvordan kjærligheten til naturlig skjønnhet og planter knytter bånd som forener gartnere overalt.