Skip to content

8 nydelige balkongblomster som passer for nybegynnere

16 de juni de 2021

En av de vakre tingene byer og tettsteder har er balkongene fulle av blomster. Midt i all tjære og betong er det hyggelig å se noe grønt i gatene. Tror du det samme? I så fall, og du nettopp har flyttet inn og / eller vil gi hjemmet ditt et nytt og forbedret utseende, så anbefaler vi å handle på barnehagen.

Det er flere blomster til balkonger du kan ha. Hvis du ikke har mye erfaring med å ta vare på planter, Vi kommer til å gi deg råd om de enkleste, de som med lite vedlikehold vil se vakre ut året rundt..

Cyclamen

Cyclamen i blomst

Syklamen er en pæreformet innfødt til Middelhavet. Den vokser til en høyde på omtrent 30 centimeter, og består av avrundede blader. Produserer nydelige rosa, hvite eller røde blomster om høsten og vinteren, og det eneste du trenger er beskyttelse mot sol og intens kulde (støtter opp til -5 ° C). Vann den to ganger i uken i vekstsesongen og gjødsle den hver 15. dag med flytende gjødsel, og du kan nyte den år etter år.

Nellik

Røde nelliker anlegg

Nelliker (slekten Dianthus) er flerårige eller årlige planter, avhengig av arten som er hjemmehørende i Europa og Asia som dyrkes i de tempererte og varme klimaregionene i verden. De vokser til en høyde på omtrent 50 cm, og mens bladene ikke er spesielt dekorative, vårblomstene i rosa, rød, hvit, oransje eller tofarget farger gjør denne planten til en av de elskede. For å ha det bra, må vi vanne dem på en måte som forhindrer at underlaget tørker ut, og plassere dem i et område hvor solen treffer dem direkte. Flerårige varianter (Dianthus barbatus eller Dianthus caryophyllus for eksempel) tåler frost ned til -6ºC.

Dimorfoteca

Rosa og hvit blomst dimorfoteca

Dimorfe biblioteker er planter hjemmehørende i Sør-Afrika som kan nå en høyde på mellom 45 cm og 1 meter. Bladene er grønne, ovale og stormfulle, og de vakre blomstene minner veldig om tusenfryd. Disse de spirer om våren og sommeren, og kan være rosa, hvite, oransje eller lilla. I tillegg er de ganske motstandsdyktige, siden hvis du plasserer dem i direkte sol, for eksempel i en planter, trenger du bare å vanne den omtrent to ganger i uken. Som om det ikke var nok, tåler de kulde og frost ned til -5 ° C.

Geranium

Gruppe av pelargoner i blomst

Geranium er de viktigste blomstene på balkonger, spesielt i Andalucía. Opprinnelig fra Afrika vokser de til en høyde som kan være fra 30 cm til en meter, avhengig av sorten. Bladene er eviggrønne, og de vakre og delikate blomstene gjør oss lykkelige praktisk talt hele året, spesielt om våren og sommeren.. Hva trenger du? Sol eller halvskygge, to eller tre vanlige vanninger og beskyttelse mot frost, da de ikke tåler temperaturer under -3 ° C.

Hortensia

Hortensiaplanter i blomst

Hortensiaer, eviggrønne eller løvfellende busker avhengig av arten, hjemmehørende i Sør- og Øst-Asia, som vokser til en høyde på mellom 1 og 3 meter. Bladene er grønne, med en litt takket kant. Når de blomstrer, om våren, er de nesten helt skjult under blomstene, som kan være rosa, lilla, hvite eller blålige.. De støtter mild frost ned til -3 ° C, men ikke direkte sol eller kalkvann; Derfor bør de plasseres i halvskygge og bruke et substrat og vanningsvann med lav pH (mellom 4 og 6), egnet for acidofile planter.

Tusenfryd blomst

Gruppe av tusenfryd i blomst

Tusenfryd (vitenskapelig navn Bellis perennis) er en flerårig urteaktig kjent også som vellorita, pascueta eller chiribita hjemmehørende i Europa og Nord-Afrika som har blitt introdusert i resten av verden. Den når en høyde på omtrent 20 centimeter, og blomstene blomstrer om våren. Disse kan være hvite – de vanligste – men også gule. De liker solen og mottar to eller tre vanninger i uken i den varmeste sesongen og en eller to hver femte eller sjette dag resten av året. De støtter godt frost ned til -6 ° C.

Petunia

Petunia x hybrida

Petunier er stauder dyrket som enårige som er hjemmehørende i Sør-Amerika og når en høyde på mellom 30 og 50 centimeter. De produserer enkle eller doble blomster, med glatte eller bølgede kanter i forskjellige farger, som hvitt, lilla, rosa, blått, rødt eller tofarget om våren og sommeren.. Det trenger hyppige vanninger, forhindrer at jorden tørker ut og en solfylt eksponering.

Ranunculus

Oransje blomstersmørkopp

Buttercups, kjent som fransk eller marimoñas, er planter med tuberøse røtter som er hjemmehørende i Europa og Asia. De når en høyde på 20-60 cm, og består av enkle, petioled, grønne blader. På våren spirer et stort antall blomster, gule, rosa, hvite, røde… De liker områder med filtrert sol, og mottar to eller tre vanlige vanninger i den vegetative perioden (fra høsten, som er når knollen er plantet, til sommeren). De motstår ikke kulden.

Cyclamen, en blomst for balkongen

Hvilke av disse balkongblomstene likte du best? Kjenner du andre?