Skip to content

9 hengende blomster til balkong eller terrasse

20 de juni de 2021

Har du en balkong eller terrasse og vil du dekorere dem med planter med hengende blomster prangende? I så fall har du flaks. I denne spesialen skal vi fortelle deg 9 arter som er spesielt anbefalt å ha i disse områdene.

Planter som er veldig enkle å ta vare på og som du sikkert vil like mye med. Så, uten videre, la oss se hva er de blomstene som ikke kan mangle på noen balkong eller terrasse.

Calibrachoa

Callibrachoa

Calibrachoa er en slekt av planter som er nært beslektet med Petunia. Det er faktisk veldig lett å forvirre dem; så mye at de er kjent som Petunia calibrachoa. De er flerårige urteaktige planter, men veldig følsomme for kulde. De tilhører den botaniske familien Solanaceae, og vokser til en høyde på 30-35 cm, og stilkene deres har en tendens til å henge ned fra potter. Blomstene er trompetformede, fargede gul.

Denne nysgjerrige planten må plasseres i full sol, og må vannes ofte, slik at jorden ikke tørker ut.

Campanula

Campanula persicifolia

Campanula er urteaktige planter hjemmehørende i Europa som vokser opp til 30 cm i høyden. De tilhører den botaniske familien Campanulaceae. De mest egnede artene er Campanula carpathica og Campanulla isophylla, siden de er flerårige, noe som betyr at de lever i flere år. Blomstene er trompetformede og er farget blå eller hvit.

De er følsomme for kulde, så når temperaturen synker til 5 ºC, hviler den. De bør settes et halvskyggefullt sted og vannes ofte i de varme månedene.

Ivy geranium

Pelargonium peltatum

Når det gjelder hengende blomster, er eføy pelargoner en av de mest anbefalte plantene. De har blitt brukt i århundrer til å dekorere andalusiske balkonger og uteplasser på grunn av deres ekstraordinære blomstring og enkle dyrking. Dens vitenskapelige navn er Pelargonium peltatum, og de er opprinnelig fra Sør-Afrika. De tilhører den botaniske familien Geraniaceae. De når en høyde på 30-40 cm, med krypende stilker og veldig dekorative blomster, farget rød, lilla, rosa eller hvit.

De er godt motstandsdyktige mot frost ned til -3 ° C, slik at de kan dyrkes utendørs hele året i milde klimaer. For at de skal vokse godt, er det viktig å gi dem direkte sollys, minst 4 timer / dag, og de må vannes ofte om sommeren, slik at underlaget ikke tørker ut.

Fuchsia

Fuchsia regia

Fuchsia er løvfellende busker som er hjemmehørende i Peru, Chile og Argentina. De tilhører den botaniske familien Onagraceae, og er kjent som dronningens øreringer. De kan bli opptil 50 cm høye. De hengende blomstene har kronbladene i kontrastfarge med kronbladene, i nyanser rød, lilla, hvit eller fuchsia.

Plasser dem i et område der det ikke er direkte sollys, spesielt hvis du bor i et varmt klima, og vann dem med vann med lav pH (mellom 4 og 6). Hvis den har mye kalk, kan du forsure den ved å fortynne væsken fra en halv sitron til 1 liter vann.

Hoya kjøttfull

Hoya kjøttfull

De Hoya kjøttfull, kjent som porselenblomst, voksplante eller voksblomst, er en eviggrønn klatreplante som er hjemmehørende i det sørlige Kina og tilhører den botaniske familien Apocynaceae. Det er preget av å ha delikate og små blomster som ser ut til å være laget av voks, hvite i fargen.

Den er følsom for kulde, men i varme klima med lett frost (ned til -3 ° C) kan den dyrkes ute i skyggen. Det må vannes to eller tre ganger i uken om sommeren, og en eller to ganger resten av året.

Impatiens walleriana

Impatiens walleriana

De Impatiens walleriana Det er en årlig urteaktig plante som er hjemmehørende i India og Kina og vokser opp til 20 cm i høyden. Det er kjent med navnene på Balsamina, gleden ved huset eller hjemmet, eller Miramelindos. Den tilhører den botaniske familien Balsaminaceae, og har veldig vakre fargede blomster oransje, rosa, rød eller hvit.

For at den skal vokse godt, må den plasseres på halvskyggede steder, og den må vannes ofte, slik at underlaget ikke tørker ut.

Lobelia erinus

Lobelia erinus

De Lobelia erinus Det er en urteaktig plante som normalt dyrkes som ettårig, men i varme klima uten frost kan den være flere år gammel. Den er hjemmehørende i Sør-Afrika, og tilhører den botaniske familien Lobeliaceae. Den vokser til en høyde på 20 cm, med blå blomster som kommer til å dekke praktisk talt hele anlegget.

For at den skal produsere en interessant mengde blomster, må den plasseres i full sol og vannes 3, maksimalt 4 ganger i uken om sommeren; resten av året, en gang hver 4-5 dager, vil være tilstrekkelig.

Surfinia

Petunia x hybrida

Surfinia, hvis vitenskapelige navn er Petunia hybrida, er en årlig plante som tilhører den botaniske familien Solanaceae. Den vokser til en maksimal høyde på 30-35 cm, med et pendellager, noe som gjør det ideelt å ha i hengende potter. Blomstene er trompetformede, med forskjellige nyanser av rosa, hvit, fiolett eller tofarget.

Plasser den i et område der den får direkte sol, og vann den regelmessig, og unngå at underlaget tørker ut.

Vinca minor

Vinca minor

De Vinca minor, kjent som Ass Violet, Maiden Grass eller Dominica, er en flerårig urteaktig plante hjemmehørende i Europa som vokser opp til 25 cm i høyden. Den tilhører den botaniske familien Apocynaceae, og er preget av å ha blomster med fem kronblader i blå, lilla, hvit eller rosa farge.

Hvis du velger å kjøpe et eksemplar, må du plassere det i et halvt skyggelagt område og vanne det omtrent tre ganger i uken om sommeren og hver 5. dag resten av året.

Og så langt vårt utvalg. Kjenner du til andre hengende blomster som kan være på balkonger eller terrasser?