Skip to content

Å dyrke og ta vare på en jadeplante

18 de juni de 2021

De jadeplante, med et vitenskapelig navn «crassula ovatta» og også kalt «penger anlegg”, Er hjemmehørende i Sør-Afrika, egnet for innendørs og utendørs, og er veldig lett å vedlikeholde og ta vare på.

De kan nå opp til en og en halv meter høy, selv om veksten er ganske langsom og måten å utvide seg mot sidene som forener seg med den tykke stammen, gjør den ofte forvirret med en bonsai. Bladene er kjøttfulle, runde og grønne, stilken er rødlig og produserer lilla blomster.

Hvordan dyrke Jade-planten?

vokse Jade-planten

Du har kanskje lagt merke til at jadeplanten den er preget av å ha ganske tykke bladerVel, det som gir dem den tykkelsen er Akkumulert vannDerav navnet gitt til denne og andre typer planter som akkumulerer væske i vevet.

Vi kan dyrke vår egen plante, starter fra en stamme av en annen som er sunn og i god stand, prøver velg en tykk og med spesiell oppmerksomhet at avstanden mellom stammen og bladene er lang nok, vil dette unngå at vi må kutte blader når vi planter den.

En ting å huske er at dette stamme eller skjæring den må la seg tørke i noen dager før den plantes, og når stammen er klar, må den velges en gryte av riktig størrelse for skjæring, tilsett jord tilberedt med nødvendige næringsstoffer og som har god drenering, sistnevnte er viktig siden jadeanlegget krever lite vann og hvis dreneringen ikke er god, risikerer vi å råtne anlegget. Det sies at planten har muligheten til å ta nye røtter alene, men det er valgfritt å legge til noen rothormon til jorden.

Fremgangsmåte for å plante Jade-anlegget

plantejade

Et hull er laget i bakken og vi introduserer stammen tilstrekkelig dybde der den står fast.

Sollys er viktig for plantevekstDerfor må vi garantere et rom der det mottar lys indirekte, helst i så mange timer som mulig.

Etter at den forrige plantingsprosessen er utført, må planten få tid til å slå rot, noe som er en veldig effektiv prosess i jade, men det kan ta noen uker. I løpet av denne tiden Vi skal ikke vanne den for å forhindre at stammen råtner, men hvordan vet du om den allerede har røtter?

Det er et veldig godt spørsmål og er at ifølge ekspertene er en indikasjon på at de blir observert nye skudd på toppen av stammenEn annen måte å vite er å fjerne stammen fra potten for å sjekke om den har røtter, men sistnevnte anbefales ikke på det sterkeste.

Jade plantepleie

Fordi det var en kjøttfull plante, vannbehovet er lavt, så før du vanner det vi må sørge for at jorden er tørr å sette fingeren i den minst to eller tre centimeter, hvis den virkelig er tørr, er det på tide å vanne den.

Det anbefales å bruke en blomsterpotte, som har dreneringshull for bedre pleie av planten og vær også oppmerksom på å ikke våte bladene. Du må prøve å få naturlig lys, mellom fem og seks timer om dagen. Hvis bladene blir brune, er det en indikasjon på at de brenner, som et resultat av å motta mye sollys. Dette bringer oss til neste punkt, hvis vi skal endre det, la oss prøve å ikke gjøre det brått, det vil si fra et veldig lyst sted til et veldig mørkt, siden vi skal påvirke det.

hold anlegget rent, eliminere bladene som faller, og hvis det er vårt ønske om å beskjære noen, er det også gyldig, og alltid være spesielt oppmerksom på ikke beskjær hovedstammen for mye siden dette svekker det.