Skip to content

Å, jeg liker å være ved siden av Seaside …

13 de april de 2021

Coverack HarborFrenchman’s Creek
Kynance CoveFisk og chipsCoverack HarborFrenchman’s Creek
Kynance CoveFisk og chipsJeg har vært i Cornwall den siste uken, noe som alltid er en fryd.

For de av dere som ikke kjenner Storbritannia, er det litt rett sørvest hvor England strekker seg ut i Atlanterhavet. Det aller lengste odden kalles av ganske åpenbare grunner Lands End. Vi har vært der som en familie de siste fire årene, nesten alltid bor på samme sted like ved Helford-elvemunningen. Noen av dere kjenner kanskje til området som standard, da det er rammen for Daphne du Mauriers roman Frenchman’s Creek der en adelskvinne, Lady St Columb, forelsker seg i en veldig attraktiv fransk pirat. Det er mye svøp av spenner og sil av kroppene. Den ble omgjort til en film i 1944 med Joan Fontaine og Basil Rathbone med Arturo de Cordova som sjørøver (komplett med imponerende raffish moustachios. Vi gikk der de fleste dager, ved lavvann er det et romantisk vrak – dessverre var det yr og grå når Jeg husket å fotografere det for deg, beklager.

Frenchman's Creek

Uansett, jeg kommer litt bort fra poenget mitt. Vi bor på et sted som heter Kestle Barton, som tidligere var en bygningsbygning – det er en fantastisk film av den gamle karen som pleide å oppdrette stedet her: han har en veldig smittsom latter og et skikkelig glimt i øyet. Nå er den renovert og restaurert og omgjort til et galleri, et par hytter og en hage.

Kestle Barton Garden

Jeg møtte stedet for noen år siden da alt var kaos, og jeg ble bedt om å designe hagen. Ideen var å plante noe deilig med mange forskjellige steder der skulptur kunne vises. Jeg designet et nettverk av buede grusstier som løper rundt brede grenser og små plener omgitt av høye hekker. Det er veldig hyggelig å se det hvert år, og interessant å se hvordan ting endrer seg, spesielt at de sterkere voksende plantene gradvis kantes ut de svakere. Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting, og da det nesten er uunngåelig med mindre det er en gartner på heltid som holder øye med ting, er det best å gå med strømmen i stedet for å slå tilbake. Planter som Persicaria amplexicaulis, Rudbeckias, Verbena bonariensis og Deschampsias vil alltid vinne. Allikevel synes jeg hagen fortsatt ser ganske bra ut.

Kynance Cove

Cornwall er også med rette kjent for sine strender og klatretoppturer som er fantastisk vakre. Det er også små fiskerlandsbyer og pittoreske hytter med stråtak. Det er også veldig gode fish and chips, spesielt her, som er en landsby som heter Coverack: Jeg antar at den store britiske tradisjonen med Fish and Chips har nådd deg. Det viktige er at fisken skal være veldig fersk, sjetongene skal være heftige (og ikke tynne pommes frites) og det hele skal pakkes inn i papir, drenkes i eddik og spises ute. Når det er bra, er det ikke noe bedre.

Fisk og chips

En av ulempene med å feriere i Cornwall på denne tiden av året er at det er veldig sannsynlig å regne – noe det gjorde på omtrent tre av våre seks dager. Også dette var ikke nødvendigvis en dårlig ting, da vi etter en våt og vindfull tur på stranden hadde en unnskyldning for å kose oss og se to hele serien Game of Thrones!