Skip to content

Det er i gang !

18 de april de 2021

Det er den første helgen i mai, og vi (britene) er i ferd med å gå inn i det som er kjent blant gartnere som utstillingssesongen.

Mellom nå og august er det fire store blomsterutstillinger organisert av RHS (Royal Horticultural Society) og utallige mindre plantemesser over hele landet. Noen er spesialister, andre er på grunn av storslåtte hjem, andre selger planter dyrket av naboer og selges veldig billig til fordel for veldedighet, og andre er bare en unnskyldning for en fest og et stort stykke kake.

Det er et bemerkelsesverdig faktum at ivrige gartnere, når de ikke faktisk er i hagene, liker ingenting mer enn å besøke andre hager og show. De møter likesinnede mennesker, ser flotte planter og drar hjem lykkelige og tungt lastede med nye ting til hagen sin. Jeg er ganske sikker på at dette ikke er en spesiell britisk vane, og det samme gjelder gartnere over hele verden.

Årets første store show starter neste helg på Malvern i Worcestershire *. Jeg har gått til Malvern i omtrent åtte år nå. Først ble jeg bedt om å holde et foredrag i et tomt kuskur. Dette var ikke det beste stedet, da det var hul, ekko og det var for mye lys til at bildene kunne dukke opp godt. I sin favør var det ingen tegn til de tidligere beboerne, og alt var glitrende rent. Siden den gang har vi bygget et skikkelig teater i et telt blant hagene hvor jeg trollbinder og snakker og introduserer fremtredende høyttalere. Det er virkelig flotte dager.

Floral Marquee på Malvern

Selve utstillingsområdet er et utrolig vakkert sted i Malvern Hills (som markerer grensen til Wales) og med utsikt over Cotswolds. På en god dag er utsikten fantastisk og himmelen virker enorm. Problemet er at du aldri kan fortelle hva været vil gjøre (velkommen til Storbritannia!), Og gjennom årene har jeg under showet sett snø og hagl, vannpytter opp til leggen, tåken og (et strålende år) det var det varmeste stedet i landet. «Vær forberedt» er mottoet til ikke bare speiderne, men også den britiske showbesøkende.

I løpet av helgen vil over 90.000 besøkende trampe gjennom portene for å nyte (blant annet) en utstilling med tjue utstillingshager som har blitt bygget i løpet av de siste fjorten dagene, hundrevis av boder som selger skulpturer, kunst, klær og smykker, samt hageanlegg. Et stort telt som inneholder hundre av de beste barnehagene i landet og et stort utvalg av forskjellige lokale matleverandører lastet med deilige oster, paier, kaker og cider.

Vi hadde en flott tid for noen år siden da noen britiske bloggere arrangerte en flott sammenkomst av hagebloggere fra hele verden. Vi hadde bloggere fra hele dette landet og til og med noen fra USA. Dessverre var været ganske dårlig, men alle hadde det morsomt.

Det er ganske en anledning, men veldig vennlig og uformell – litt kontrast til neste show i kalenderen, The Chelsea Flower Show, som jeg vil skrive mer om neste gang.

Der, en grunn (hvis du noen gang trengte en) for å komme tilbake.

* Det er strengt tatt ikke årets første forestilling som det var en i Cardiff for et par uker siden. Det er på eiendommen til Cardiff Castle, som er et ganske kult sted, men er beskjedent (skjønt sjarmerende) i forhold til de andre. Det er litt som en oppvarmingsjogget før hovedbegivenhetene.