Skip to content

La oss bli quizzical

6 de april de 2021

Roser på Hever CastleRoser på Hever CastleRoser på Hever CastleRosesat Hever slottRoser på Hever CastleRoser på Hever CastleRoser på Hever CastleRoser på Hever CastleRosesat Hever slottRoser på Hever CastleJeg hadde en quiz i går kveld. Det var på Garden Museum i London, og publikum var spekket med det store, gode og ikke dårlige i den britiske hageverdenen. Museet er basert i en nedlagt kirke like ved siden av Lambeth Palace (som er residensen til erkebiskopen i Canterbury) og holder utstillinger, foredrag og turer i hagen.

Uansett tenkte jeg at det kunne være interessant å stille opp noen av disse spørsmålene for å holde deg på tærne. De er ikke spesielt hagebruk, men alle har en viss tilknytning til hager, hagearbeid og hagehistorie.

Reglene er: Ingen googling, ingen oppslagsverk, og jeg vil legge ut svarene om et par uker. Jeg beklager på forhånd at de fleste spørsmålene er eurosentriske. Send svarene dine til meg på [email protected] vil sende vinneren et passende innskrevet eksemplar av boken min, 101 Fet og vakre blomster. Høres rimelig ut?

Sitter du komfortabelt? Så begynner jeg …

1. Sloe er frukten av hvilket tre?

2. Hva oppfant Edwin Beard Budding etter å ha sett en maskin som trimmet lur av tøy?

3. Hvilken plante kan være hoogiana, sibirica, reticulata eller germanica?

4. Shakespeare skrev “Hva er navnet? det som vi kaller en rose, Med noe annet navn vil det lukte så søtt? I hvilket stykke?

5. Hva er Apple Jack?

6. Hvilket produkt var den viktigste eksporten fra de peruanske Chincha-øyene på midten av 1800-tallet? Den ble brukt som gjødsel på gårder og hager i både Europa og USA.

7. En franskmann ønsker å bo i USA, en hagebruk vil ha en leilighet med en storslått vinterhage kun tilgjengelig for ektepar. I hvilken film bestemte Gerard Depardieu og Andie Macdowell seg for et ekteskap?

8. Hva var 1967-hitlåten til The Flowerpot Men?

9. Hvilken grønnsak skal forbedre synet? Virker det ?

10. Hvilken grønnsak måles på Scoville-skalaen?

11. Hva er Nepenthes, og hvem bør være veldig forsiktige med dem?

12. Hvilken last hadde Bounty (som i mytteriet om Bounty) fra Tahiti?

13. Hva står initialene RHS for?

14. Med hvilken arboricultural teknikk er følgende forbundet: Chokkan, Kengai og Sabamiki?

15. På Flowers of Flowers symboliserer røde roser kjærlighet. Hva symboliserer gule roser?

16. Hvem er gartnerne i baseball?

17. Fyll ut den manglende linjen til denne Fats Waller-sangen fra 1928:

Hver honningbie fylles med sjalusi

Når de ser deg ute med meg

Jeg klandrer dem ikke

Godhet vet ……

18. Roser kommer i mange farger. Hvilken farge har ikke?

19. Hvem var medarbeider av John Bartram, advokat, soldatpolitiker, vitenskapsmann, lege og botaniker som først introduserte det Linné-systemet i Amerika?

20. Hva er den nasjonale blomsten i Japan (også navnet gitt den keiserlige tronen i Japan, det eldste konstitusjonelle monarkiet i verden)?

Så der går du. Det er ikke så enkelt, men ganske interessant. Bildene som følger med denne bloggen er bare litt relevante: de er bilder av Rose garden på Hever Castle som var barndomshjemmet til Anne Boleyn, den andre kona til Henry VIII.

Jeg håper at du finner tid til å komme inn, det ville være bra å høre fra deg.