Skip to content

Alpine aquilegia

3 de juni de 2021

I dag skal vi snakke om en plante hvis blomster har en dekorativ interesse for dekorasjon. Det handler om Alpine aquilegia. Det er en plante som tilhører Ranunculaceae-familien og er innfødt i Frankrike og Italia. Den vokser vanligvis i områder i Øvre Provence, de sveitsiske Alpene og Apenninene. De er urteaktige planter i en høyde som avhenger av sorten vi behandler, men den måler vanligvis mellom 40-60 centimeter.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alle egenskapene, egenskapene og pleien til Alpine aquilegia.

Hovedtrekkene

alpine alchilegia blomster

Det er en type urteaktig plante som har en høyde på ca 40-60 cm. Det er en type livlig plante med blågrønne blader. De skiller seg ikke bare ut for blomstene sine, om ikke for refleksjonen av bladene når sollyset treffer dem. Bladene har mellom 2 og 3 brosjyrer og kantene er kantete. Blomstene er trompetformede og er vanligvis mørkerøde eller blodrøde. Selv om det er noen varianter som kan ha blomstene i en hvit til blå farge som går gjennom noen nyanser av rødt og gult. Det finnes også varianter og farger som vanligvis selger ganske bra, siden det hjelper å lage gode fargekombinasjoner i hagen.

Stilkene er oppreist og blomsten henger lett. Blomstene er de som forgrener seg mest, så de er veldig enkle å identifisere når planten utvikler seg. De fleste av dem kan komme til å blomstre om våren og om sommeren. Det er i den varmeste sesongen at frøene vises i store mengder i den pubescent og dehiscent frukten.

De Alpine aquilegia Det er vanligvis ikke veldig krevende når det gjelder pleie, men livet er ganske kort. Bladene er sammensatte og fra juli produserer de store blåblomstrende blomster. Det fine med blomstene er at den er formet som en hengende bjelle og har en stor spore. Størrelsen på busken totalt er vanligvis rundt 0,45 × 0,45 meter.

Omsorg for Alpine aquilegia

blå blomster

La oss se hva som er hovedpleien som mangfoldet av Alpine aquilegia. Det første av alt er å vite at det er en plante som verdsettes av hagearbeid og dekorasjon på grunn av sine litt rare blomster. Dette er det som tiltrekker mest oppmerksomhet for å dyrke denne planten. For å dyrke Alpine aquilegia noen aspekter må tas i betraktning, selv om det ikke er for krevende.

Først av alt er plasseringen. Det er en plante som trenger å ha litt mer skygge med bare litt sol. Plasseringen er lyssky, men noen deler av dagen kan komme til det punktet hvor du trenger litt sol for å fotosyntetisere godt. Hvis den er utsatt for solen i lang tid, kan blomstene bli skadet. Det støtter ikke eksponering for solstråling for lenge.

De blir med i flere eksemplarer av Alpine aquilegia Du vil se at den dekorative effekten er mye større, spesielt hvis den kombineres med de variantene som har to farger. Den brukes vanligvis i hager og dyrkes både direkte i bakken og i potter. Det er mer tilrådelig å dyrke potten hvis du er mer ny i hagenes verden. Og det er at med bruk av blomsterpotter garanterer vi at utviklingen av planten skjer riktig. Normalt er utviklingstiden den mest krevende når det gjelder stell og underlag.

Hvis området der du bor har vintre som sterk frost, planten vil forsvinne og deretter spire igjen. For å la det overleve godt, må vi isolere foten av planten fra konstant lave temperaturer. Det tåler litt frost i tide, men det anbefales ikke sterkt hvis vi vil at det skal vise all sin prakt senere i blomstringssesongen.

Når det gjelder bakken, trenger fruktbar, frisk og godt drenert jord. Jorddrenering er den essensielle komponenten i nesten alle hageplanter. Det vil bety en jord som kan filtrere avrenningsvannet godt. Dette vannet genereres enten ved vanning eller nedbør. Denne planten tåler ikke vannlogging, så hvis jorden ikke er godt drenert, vil den ende med å råtne røttene. Indikatoren for å vanne vann Alpine aquilegia Det er når de observerer at jorden tørker helt opp. Om vinteren anbefales det å praktisk talt suspendere all vanning, siden den ligger i skyggen og med regnvannet er det nok å opprettholde et stabilt fuktighetsnivå.

Bruk og multiplikasjon av Alpine aquilegia

alpine aquilegia

Som vi har nevnt tidligere, brukes denne arten mye til dekorasjon. Hovedsakelig Den brukes i bergarter, blandede fortauskanter, rundt naturlige vanndammer og til og med i potter. For de mer uerfarne i stell av planter, anbefales det å bruke potter. I tillegg kan blomstene også brukes som avskårne blomster i buketter.

Det tilrådes å legge litt sand i bakken for å lette drenering noe. Vi må til enhver tid garantere at jorden er fuktig, men uten å bli vanntett. Det er en plante som ikke krever beskjæring, men visne blomster bør elimineres for å gi plass til nye på blomsterstilkene.

Når det gjelder skadedyr og sykdommer, har Alpine aquilegia Det kan bli angrepet av pulverisert mugg, melkebuk og bladlus. Alt avhenger av hvor mye fuktighet og sol du oppfatter. Pulveraktig mugg er en sykdom forårsaket av sopp som vokser på grunn av overdreven fuktighet. Vi må huske på at hvis plantens plassering er i skyggen, må vi være forsiktige med fuktighet.

Den kan multipliseres med deling av sabel om våren eller med frø som sås på samme tid. Det er viktig å ikke så den nye planten i full sol, men i skyggen. Som en nysgjerrighet bør barn holdes borte fra denne planten siden kontakt med saften kan forårsake hudirritasjoner.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Alpine aquilegia og deres egenskaper.