Skip to content

Hemmeligheter med å ha en Alpine Violet hele året

3 de juni de 2021

Som jeg har fortalt deg ved en annen anledning, har Alpine Violet o Cyclamen persicum Det er en plante jeg elsker, og jeg liker å se den vokse. Den er edel og motstandsdyktig, med den merkelige dyden at den er en av få planter hvis blomster forblir stående i den kalde årstiden. Å ha en alpinfiolett året rundt er en vanskelig ting. Mens optimal temperatur for dette anlegget er mellom 15 og 20 grader CelsiusDen har stor toleranse mot kulde, og de mest motstandsdyktige prøvene kan til og med gi små blomster selv om de vokser i snøen. Derfor er navnet assosiert med Alpene.

Derfor kommer vi til å vie denne artikkelen for å fortelle deg alt du trenger å vite for å kunne vedlikeholde Alpine fiolett hele året.

Hovedtrekkene

alpin fiolett hele året

For å lære og vite hvordan vi skal vedlikeholde den alpine fiolette hele året, må vi kjenne dens egenskaper veldig godt. Blomsten begynner tidlig på våren når værforholdene blir noe gunstigere. Takket være de økende temperaturene kan blomstringsmånedene begynne. Blomstene kan være hvite og noen nyanser av rosa når dyp lilla. Denne planten er også kjent for sine aromatiske egenskaper. Husk at gjennomsnittsstørrelsen vanligvis er omtrent 30-40 centimeter lang.

Blant andre kjennetegn ved Alpine violet finner vi bladene som begynner å dukke opp fra høsttrekket. De har en avrundet figur som simulerer formen på et hjerte. Kantene er glatte og lett tannede. For å så alpefioletten må vi skaffe frøene. De er enkle å skaffe i en hvilken som helst spesialisert hagebutikk, eller de kan fås fra en plante som du allerede har tidligere.

For å oppnå de beste resultatene kan vi ikke så disse frøene når som helst på året. Du må vente spesielt på høstsesongen. Frøene kan vokse under bedre forhold når temperaturen er rundt 13-17 grader. En annen av hensynene som anbefales når det gjelder stell av frøene, er at de skal være plassert i skyggen og unngå direkte sollys. Når vi har sådd frøene, må vi vite hvilken omsorg som trengs for å ha Alpine fiolett gjennom året.

Omsorg for Alpine fiolett

ta vare på den alpine fiolette hele året

Vi skal dele den forskjellige omsorgen som er nødvendig for å kunne ha den alpine fiolette gjennom året i deler:

Temperatur og vanning

Temperaturen er en av de grunnleggende faktorene slik at de voldsomme Alpene kan vokse under gode forhold. Det er etablert som et optimalt temperaturområde for dette anlegget mellom 15 og 20 grader. På denne måten, selv om denne planten har en viss toleranse for kaldt klima, er den en av de få som tåler snø og fremdeles kan blomstre. Dets vanlige navn er knyttet til klimatiske forhold som planten vanligvis bor i.

Når det gjelder vanning, er det nødvendig å ta hensyn til når miljøforholdene endres for å endre vanningsmønsteret. Planten er utviklet av pærer og er den eneste måten å garantere vitaliteten til planten. Pærene må vannes ved å fylle jorden helt. Ideelt sett må du unngå direkte vannkontakt med pæren. Det mest tilrådelige er å plassere planten i en gryte og plassere vann i bunnen av potten, slik at den kan bruke vannet den trenger.

Belysning og beskjæring

En annen anbefalt pleie er at den har god belysning. Det bør unngås at den får direkte sollys. Og det er at direkte sollys kan skade blader og blomster. Hvis den dyrkes i hager i hjemmet, er det nødvendig å plassere den på et sted der den har nok lys, men uten direkte sollys.

En av de mest krevende vedlikeholdsoppgavene for Alpine Violets er beskjæring. Det er en av de grunnleggende faktorene for å kunne ha fiolett av Alpene gjennom året. Vet når du skal fjerne visne blomster og blader. De som er i dårlig stand eller gamle må fjernes. For å kunne fjerne de døde delene riktig hvert stykke må rives av rett ved innsettingspunktet på pæren.

Alpene Violet hele året: hva du trenger å vite

cyclamen persicum

For å ha denne planten tror jeg det er nødvendig å kjenne til noen av dens egenskaper, for ellers kan du falle i en viss angst når planten ser ut til å bli i vanære når sommersesongen kommer.

Det er ikke det, det er rett og slett en hviletid vi kunne assosiere med en dvalemodus. En av de mest fremragende egenskapene til denne arten er at forblir i sovende tilstand i den varme og tørre årstiden for senere å spire når de kaldeste og mest regnfulle dagene begynner.

Alpine Violet ser for øyeblikket veldig pent ut på terrassebordet mitt, men om en stund må jeg bevare det fra den ekstreme sommervarmen. Det beste i disse tilfellene er å appellere til en veldig enkel ressurs:
bare vri potten fordi når vi snakker om en pæreplanter kan forbli i live, men i dvale i den varme sesongen. I den perioden er det ikke engang nødvendig å vanne det, bare plasser det på et sted beskyttet mot solen, selv om det er i det fri og snu det. Et veldig enkelt triks som vil hjelpe bevaringen.

Et annet merkelig faktum av Fiolett av Alpes er at du kan fortelle når det er et nytt eksemplar bare ved å se på blomstene, for etter hvert som blomstene pleier å være mindre.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om hvordan du kan opprettholde fiolett av Alpene gjennom året.