Skip to content

Alt om de populære dimorfotene

7 de juni de 2021

De dimorfe biblioteker De er veldig populære urteaktige planter, noe de har tjent siden de er veldig rustikke og dyrkingen deres er veldig enkel. På grunn av dette, selv om de er hjemmehørende i Sør-Afrika, kan de i dag finnes i et stort mangfold av klima. Faktisk, i klima som ikke er for kaldt, er det tilrådelig å kontrollere veksten, for hvis den ble igjen, ville det komme en tid da vi ville ha vakre dimorcabs i de mest uventede hjørnene i hagen.

Perfekt plante å gi i julen noen som vil begynne i stell av planter, eller å ha på bordet på terrassen.

Opprinnelse og egenskaper ved det dimorfe biblioteket

Blomstene i dimorfoteca er som tusenfryd

Dimorfoteca, hvis vitenskapelige navn er Dimorphotheca ecklonis, det er en flerårig eller flerårig kan nå en høyde på opptil 1 meter, med tusenfrydformede blomster med lilla, hvite, oransje eller tofargede kronblader. Bladene er alternative, enkle, elliptiske i form og noe saftige, med takkede marginer og en mørkegrønn farge. Stilkene er tynne, lysebrune i fargen.

Det er populært kjent som Cape Marigold, Matacabra, Polar Star eller Cape Margarita, så vel som dimorfoteca. Den er hjemmehørende i Sør-Afrika, og dyrkes over hele verden, spesielt på steder med varmt eller temperert klima.

Selv om den lever i flere år og dekker på veldig kort tid det området av vårt favorittgrønne hjørne som vi liker så lite, i kaldt klima regnes det som en sesongmessig plante, da den ikke motstår moderat frost. Men dette er ikke et problem fordi det reproduserer seg med så ekstraordinær hastighet at vi kan samle frøene til våre egne planter og så dem om våren.

Hva er omsorgen det krever?

Hvis du vil ha en kopi, anbefaler vi at du tar vare på den som følger:

plassering

Din ideelle beliggenhet vil være hvor motta direkte sollys, men det kan også tilpasse seg skyggen som har noen timer på dagen. Det anbefales at, hvis det kommer fra et drivhus, de første dagene beskytter vi det mot solen, ettersom bladene kan brenne.

Land

Dimorfoteca er en urt

  • Verft: Den lever i alle typer terreng, fra leire til syre. Imidlertid vil vi se hvordan den vokser raskere hos de som er fruktbare. Derfor anbefales det å blande hagejord med litt organisk gjødsel når du planter den i bakken. Hvis vi glemmer, er det ikke noe problem: vi kan betale til dimorfoteca gjennom hele vekstsesongen, det vil si våren og sommeren, når vi kommer om høsten hvis det er et varmt klima.
  • Blomsterpotte: du kan fylle den med universelt underlag (på salg).

Irrigasjon

Hyppigheten av vanning vil avhenge av klimaet og om det er i bakken eller i en gryte. Av denne grunn, hvis du er i tvil, må du kontrollere fuktigheten, for eksempel ved å sette en tynn trepinne helt til bunnen, eller med en digital måler.

For å gi deg en ide om hvor ofte du skal vanne, fortell deg det vanligvis Om sommeren blir den vannet 2 eller 3 ganger i uken, mens resten av året gjøres 1 eller 2 ganger i uken.

Hvis du har det på bakken, fra det andre året, vil du kunne plassere ut vanningene, så lenge minst 300 liter per kvadratmeter faller per år.

Abonnent

I løpet av de varme månedene av året det vil være interessant å abonnere på dimorfoteca fra tid til annen, for eksempel en gang hver 15. eller 30. dag. Bruk organisk gjødsel, for eksempel guano eller algeekstrakt, i henhold til instruksjonene som er spesifisert på produktets emballasje.

Multiplikasjon

Kan multipliseres av frø og stiklinger om våren eller sommeren:

Frø

  1. Fyll først frøbed – potter, frøplantebrett, yoghurtbeholdere, … – med universalunderlag.
  2. Deretter vann.
  3. Deretter plasserer du frøene på overflaten av underlaget og dekker dem med et tynt lag med jord.
  4. Til slutt, legg såbedet utenfor, i halvskygge, og hold underlaget fuktig (men ikke oversvømmet).

A) Ja vil spire om 7 til 10 dager.

Stiklinger

For å få nye eksemplarer raskere, du kan klippe en stilk uten blomster på ca 10 centimeter, impregnere basen med hjemmelagde rotere og plante den (ikke spikre den) i en gryte med tidligere fuktet vermikulitt.

Sett den i halvskygge, så ser du hvordan den avgir sine egne røtter på omtrent 15 til 20 dager.

Plager og sykdommer

Den er ganske motstandsdyktig, men kan angripes av melkeboller. Hvis du ser noen, kan du fjerne dem med en børste eller behandle dem med anti-mellybugs eller kiselgur.

Beskjæring av dimorfoteca

Blomstene i dimorfoteca er som tusenfryd

Siden den vokser så raskt, og sprer seg så mye, er det ofte nødvendig å trimme stilkene for å holde den som vi vil. Så hvis du ser at den vokser for stor ikke nøl med å beskjære stilkene så mye som du vurderer.

Den tåler beskjæring veldig bra, til og med gjenvekst etter en drastisk beskjæring der den sitter igjen med veldig korte stilker. Bruk selvfølgelig beskjæringssaks som tidligere er desinfisert med apotekalkohol, og Denne oppgaven bør gjøres tidlig på våren.

Det er ikke nødvendig å beskjære om vinteren, da det kan bli skadet, spesielt hvis det er frost.

Planting eller transplantasjonstid

På våren.

Rustikk

Motstår opp til -5 ° C.

Og du, har du hjemme?