Skip to content

Alt om snøklokker

24 de juni de 2021

Selv om det i noen hjørner virker som det sliter, nærmer sommeren seg nesten. Høsten kommer veldig snart, og med det, tiden for å plante pærer som vil blomstre på slutten av vinteren. En av disse pæreartene er den vi presenterer for deg i dag. Kjent som Snøklokker de er en av de tidligste blomstrende plantene. Faktisk gjør de det så snart snøen som dekker dem i deres habitat begynner å smelte.

Hvis du vil vite mer om disse vakre blomster, ikke nøl. Fortsett å lese.

The Snowdrops, hvis vitenskapelige navn er Galanthus nivalis, er hjemmehørende i Europa og Asia. De vokser ikke mer enn 15 cm i høyden, noe som gjør dem ideelle å ha i for eksempel en fin terrakottakanne på balkongen sammen med flere eksemplarer av samme art. Den tilhører samme familie som Amaryllidaceae, som også inkluderer de mer kjente Amaryllisene som blomstrer senere: om sommeren.

Den vokser i fuktige, men ikke oversvømte, fruktbare jordarter, egenskaper som jorden i de fuktige og tempererte skogene presenterer. De bor i skyggen av trær, det er derfor dens ideelle beliggenhet vil være halvskyggen, unngå direkte sol.

Galanthus nivalis

Denne løken plantes som følger:

  • Enten det vil være i en gryte eller i bakken, Det må være på en dybde på omtrent 5 til 10 cm fra overflaten. Det vil avhenge av hvor stor pæren er: om den er stor (ca. 4-5 cm høy) ca 10 cm, men om den er liten ca 5 cm dyp.
  • Den er dekket med jord eller underlag.
  • Og til slutt blir den vannet.

Hvis du vil lage kombinasjoner med andre løkplanter, bør du velge de artene som blomstrer rundt de samme datoene og fremfor alt har en lignende høyde.

For at du skal dra koser seg med dem, vi lar deg denne videoen som du sikkert vil elske: