Skip to content

America In Bloom: Rebuilding Communities a Shovelful at a Time

24 de mars de 2021

Foto / Illustrasjon: Shawna CoronadoFoto / Illustrasjon: Shawna CoronadoFoto / Illustrasjon: Påviste vinnereFoto / Illustrasjon: Shawna CoronadoFoto / Illustrasjon: Shawna CoronadoFoto / Illustrasjon: Påviste vinnereJeg har et prosjekt som jeg vil at du skal vurdere når 2012 begynner å rulle. Det vil komme deg i hagearbeidsmodus lenge før frysevarsler er et fjernt minne, og muligens gjøre deg og dine hagearbeidskamerater lokale helter. La meg forklare.

Antropologer forteller oss at landbruk er grunnlaget for sivilisasjon. I stedet for heltid på jakt og samling, satte mennesker bokstavelig talt røtter og åpnet for dyrking av avlinger og husdyr av dyr. Dette grunnleggende skiftet førte til fritid for spesialister som bakere, garverier av dyrehud og videospilldesignere.

Jeg vil satse på at det ikke tok lang tid før innfødte plantearter ble verdsatt ikke bare for deres praktiske bruksområder, men også som et fargeklatt for å utfylle kasteputer. Jeg burde nok slå opp dette, men jeg antar at det ikke tok lang tid før folk som var interesserte i samfunnet, foreslo: «Hvorfor spruer vi ikke opp Main Street med noen hengende kurver ?! Vi vil skape en følelse av samfunnets stolthet, tiltrekke flere turister til butikkene våre, og føle seg tvunget til å finne opp strøm til gatelys slik at vi kan henge blomstrende kurver. ”

Jepp, hagebruk kan være en katalysator for positive endringer, og det er derfor America In Bloom (AIB) ble grunnlagt. Programmet utviklet seg fra et forsøk i Frankrike etter andre verdenskrig for å gjenopprette en følelse av normalitet, og fant deretter grobunn i Storbritannia og Canada, med den amerikanske versjonen grunnlagt i 2001. [More history Patrick Bone’s blog]

På overflaten ser AIBs nasjonale konkurranse ut til å være et hagebruksprogram som er rettet mot å forskjønne byer rundt om i landet, og den takler den jobben beundringsverdig. Men de dypere fordelene for de som tar imot utfordringen, kan føre til et økonomisk løft for de kriserike kommersielle distriktene og den lokale gjestfrihetsindustrien, og økt samfunnets stolthet. Deltakerne oppdager at deres innsats hjelper til med å bygge bånd mellom naboer, bedrifter og borgerleder, gir pedagogiske muligheter for barn i skolealder og forbedrer samfunnets livskvalitet.

Shawna Coronado [www.shawnacoronado.com], blogger og forfatter av Hagearbeid naken, en guide for grønt liv, ble involvert i et AIB-program i Warrenville, IL, og gushes om konkurransens fordeler.

“AIB er en organisasjon jeg har vært involvert i mange år i samfunnet mitt. Det har gjort så mye bra for byen jeg bor i, ”sa Shawna til meg i et nylig online intervju. Cirka 100 frivillige i Warrenville tok på seg prosjekter i distriktet sentrum, installerte containerhager og regnfat, gjennomførte en restaurering av våtmark og satte litt glans på lokale barneskoler.

“Det er mye, mye mer enn en» konkurranse «og handler mer om å hjelpe forbedre samfunn rundt nasjonen. ”

Barneskolebarn
Barna i Warrenville fikk hendene skitne, hadde det gøy og forskjønnet skolen sin.

Uansett størrelsen på samfunnet ditt (små byer er ikke utsatt for blomstrende storbyer), tar det virkelig ikke mye å komme i gang. Besøk America In Bloom-nettstedet, klikk på Konkurransen fanen og sjekk ut Registrer deg nå! lenke. Det er et gebyr involvert, ofte betalt med glede av en lokal serviceklubb eller bedrift.

Ferdig gater i Warrenville
Fullført forbedring av gatebildet – Warrenville IL

AIB har en rekke tilpassbare presentasjoner, logoer, bannere, pressemeldinger og mer Community Action Kitog deres 218-siders Ten Years of Best Ideas-bok vil gi deg de kreative juiceene med eksempler fra andre lokalsamfunn. Når innsatsen din har båret frukt, vil dommere komme på to dagers besøk, evaluere ditt harde arbeid og hjelpe deg med ytterligere forslag til forbedringer, om nødvendig. De årlige utmerkelsene blir kunngjort i oktober på et symposium og bankett.

Det er til og med en videokonkurranse kl YouTube som hjelper med å spre ordet om alle de entusiastiske menneskene som har gjennomført prosjekter. Ta tre minutter å se på Coshocton, Ohio’s video, og du vil ha all inspirasjonen du trenger for å starte litt sus der du bor.

Calibrachoa 'Lovely Lavender'

Med den fortsatt hengende økonomien og de skrantende samfunnene som leter etter en salve, kan America In Bloom være det perfekt resept for nabolaget eller byen. Enda bedre, du vil være i stand til å dele din kjærlighet til hagebruk med samfunnet ditt og finne en god unnskyldning for å ta ned de hvalolje-gjennomvåt faklene som for tiden lyser opp gatene dine. Du vil ikke svi kronbladene på kurvene dine med påviste vinnere Calibrachoa «Superbells © Lovely Lavender», gjør du?