Skip to content

Ananasblomst, en veldig enkel plante å ta vare på

21 de juni de 2021

De Ananasblomst Det er en løkformet plante med veldig dekorative blomster som dukker opp om våren. Det er veldig enkelt å ta vare på og vedlikeholde, så det er ideelt å begynne å få erfaring med å dyrke planter.

Dens pære den plantes om høsten slik at du i løpet av to til tre måneder kan ønske velkommen til årets mest fargerike sesong.

Hvite blomster av Scilla peruviana

Dens vitenskapelige navn er Peruansk scilla, og tilhører familien Liliaceae. Det er opprinnelig fra den gamle verden, spesielt Europa. Det er en flerårig flerårig plante, noe som betyr at når pæren er plantet og spirer, vil den bare miste luftdelen (bladene) hvis vinteren er veldig kald; ellers, du kan nyte det hele året, enten i en gryte eller ved å plante den direkte i hagen.

Den har lansettformede blader på opptil 60 cm i lengde, og dens blomsterstamme er ca 40 cm i høyden med en klynge på opptil 100 blomster blå eller hvit. Det er derfor en av de løkplanter som kan åpne flest blomster … i hver sesong!

Lilla blomster av Scilla peruviana

Denne vakre planten selges vanligvis som en pære, men du kan også finne den i kaktus og saftige planteskoler, siden de blir tatt vare på på en veldig lignende måte. Du vet ikke hvordan? Ikke bekymre deg. Her er det noe råd for å ta vare på Scilla ordentlig:

  • plassering– Dette er en plante som elsker å være i direkte sollys.
  • Underlag: den må være porøs, for eksempel 70% svart torv og 30% perlit.
  • Irrigasjon: sporadisk, la underlaget tørke mellom vanningene. Vi må unngå vannlogging, ellers kan pæren råtne.
  • Sende: Selv om det ikke er veldig krevende, vil vi få et hvis vi gjødsler det gjennom vekstsesongen (fra vår til sensommer) Peruansk scilla mye sunnere og med bedre vekst.
  • Rustikk: tåler frost ned til -3 ° C uten problemer. Hvis det er kaldere i ditt område, dra nytte av det og oppbevar det i et veldig lyst rom til det gode været kommer tilbake 🙂.

Kjente du ananasblomsten?