Skip to content

Antirrhinum eller Snapdragon, noen blomster å glede seg over

14 de juni de 2021

De Antirrhinum det er en veldig pen blomst som trenger veldig lite for å holde seg bra. I tillegg har den en veldig høy ornamental verdi, siden den ikke bare når en mer enn interessant høyde for å kunne plante den i hagen eller i en gryte, men den gir også veldig nysgjerrige og blide blomster.

Enten du er nybegynner eller ikke, ha en kopi er alltid mer enn nok grunn til å smile. 🙂 Finn ut.

Opprinnelse og egenskaper

Dragon's Mouth er en veldig takknemlig blomst

Antirrhinum, hvis vitenskapelige navn er Antirrhinum majus, er en toårig plante som er hjemmehørende i Middelhavet, spesielt fra Marokko, Portugal og Sør-Frankrike til Øst-Tyrkia og Syria. Det er populært kjent som Dragon’s Mouth, Lion’s Mouth, Antirrino, Calf, Bunnies, Dragonaria, Little Dragonflies, Zapaticos de la Virgen, Flor de Sapo eller Dragones.

Det er preget av når en høyde på mellom 1,5 og 2 meter, med den litt treaktige underlaget. Den utvikler oppreiste stammer som spirer motsatt og lineære blader 1-7 cm lange og 1-25 mm brede, med hele margene.

Blomster, som dukker opp våren det andre året etter såing. de er gruppert i blomsterstand i terminale racemes, hver med en størrelse på ca. 5 cm og de kan ha forskjellige farger: gul, rosa, rød, oransje. Frukten er en kapsel opptil 14 mm lang med tre porer.

Hva er omsorgen du trenger?

Antirrhinum majus er veldig lett å ta vare på

Hvis du ønsker å få en kopi, anbefaler vi at du følger følgende:

plassering

Slik at antirrhinum kan være bra, den må plasseres utenfor, i en solfylt eksponering.

Land

 • Blomsterpotte: du kan bruke det universelle underlaget som de selger allerede tilberedt i alle barnehager eller blandet med 30% perlit (du kan kjøpe det).
 • Verft: det er likegyldig, men det vil rotere bedre – og vil derfor få en bedre utvikling – hvis landet er fruktbart og har god drenering.

Irrigasjon

Hyppigheten av vanning vil avhenge av årstiden i året vi er, samt klimaet i området. Men for å ha en guide, bør du vite at du må vanne oftere i løpet av månedene når det ikke regner mye eller ikke i det hele tatt, og mindre i regntiden.

Men … hvor ofte? Så så, omtrent 3-4 ganger i uken om sommeren og litt mindre resten av året. Hvis du har den plantet i en gryte med en plate under, må du huske, spesielt om høsten og vinteren, å fjerne overflødig vann ti minutter etter vanning, ellers ville rotsystemet råtne.

Abonnent

Gjennom vekstsesongen, det vil si fra begynnelsen av våren til slutten av sommeren, anbefales det å gjødsle den med flytende gjødsel, som denne fra, etter indikasjonene som er spesifisert på produktemballasjen. Hvis du har det i hagen, kan du legge til egg og / eller bananskall, teposer og / eller grønnsaker som ikke lenger er spiselige.

Planting eller transplantasjonstid

Du kan plante antirrhinum i hagen eller flytte den til en større gryte om våren, så snart risikoen for frost har gått.

Skadedyr

Bladlus kan påvirke veggblomster

Det kan påvirkes av følgende skadedyr:

 • Bladlus: de er veldig små insekter som måler omtrent 0,5 cm i fargen grønn, gul eller brun. De abborer på de mest ømme bladene og blomstene, der de fôrer. For å kontrollere dem er det ideelle å plassere gule klissete feller (du kan kjøpe dem) nær anlegget.
 • Mealybugs: De er bomulls- eller limpetlignende parasitter som spiser på bladene. De bekjempes med spesifikke insektmidler, som denne fra.
 • Midd: de angriper blomstene og får kronbladene til å ha en dårlig utvikling. De bekjempes med akaricider, som denne fra.

Sykdommer

Det kan påvirkes av følgende:

 • Rust: Det er en sopp som manifesteres av utseendet til små, brune pustler på bladene, stilkene og blomstene. Det kjempes med Bordeaux-blanding.
 • Botrytis: det er en sopp som manifesteres av utseendet til et gråaktig pulver på bladene. Det bekjempes med soppdrepende midler som zineb.
 • Mugg: det er en sopp som gir gule flekker som blir brune på undersiden av bladene. Over tid, i fuktige omgivelser, dannes hvit mugg. Det bekjempes med soppdrepende midler.

Multiplikasjon

Antirrhunum er en toårig blomst

Veggblomsten multipliserer med frø vår-sommer. For det, fortsett som følger:

 1. Den første tingen å gjøre er å fylle en gryte med en diameter på ca. 10,5 cm med universelt voksende substrat.
 2. Etterpå plasseres maksimalt 3 frø i beholderen, så langt fra hverandre som mulig, og dekkes med et tynt lag med underlag.
 3. Til slutt blir den vannet og gryten plasseres ute, i full sol eller i halvskygge.

Den første vil spire om 10-14 dager.

Rustikk

Tåler kulde og frost opp til -4 ° C uten å bli skadet, men du må tenke at den er toårig: etter blomstring og produksjon av frø vil planten visne selv om det er varmt vær.

For hva bruker du det?

Pynt

Antirrhinum er en dyrebar plante som kan oppbevares i en gryte eller i hagen. Som vi har sett krever det ikke mye forsiktighet, så … hvorfor vente med å få en kopi? 🙂

Medisinsk

Brukes som snerpende, avskrekkende, lever, vanndrivende. Det kan også brukes til å behandle hemoroider, mot sår i munnhulen i gurgler, og også mot kolitt og halsbrann.

Hva syntes du om denne planten? 🙂