Skip to content

Argyranthemum frutescens

8 de juni de 2021

Planter som har et tusenfrydlignende utseende har blitt brukt til å leke med «elsker meg … elsker meg ikke …». I dette tilfellet snakker vi om Argyranthemum frutescens. Dens vanlige navn er woody margarita eller margarita de Canarias. Ved sitt vanlige navn kan vi se hvor den kommer fra. Selv om det alltid har blitt kalt å fjerne tusenfrydene for å leke med dem, er det vi fjerner skivbladene og ikke bladene. Den tilhører sammensatte familie og er innfødt på Kanariøyene.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg hva som kjennetegner dette Argyranthemum frutescens og hvilken pleie den trenger slik at vi kan nyte skjønnheten og fargen i hagen.

Hovedtrekkene

Rosa tusenfryd

I området på Kanariøyene er det mange underarter som ssp. frutescens, ssp. canariae, ssp. Foeniculaceum, ssp. gracilescens, ssp. parviflorum, ssp. pumilum Humphries, ssp. succulentum Humphries, etc. Alle disse plantene har et tusenfrydlignende utseende og har noen lignende egenskaper til felles.

Forskjellen på Argyranthemum frutescens med resten av plantene er at den har blitt utsatt for viktige genetiske forbedringer for å kunne få prøver med større ornamental verdi. Genetiske forbedringer har fokusert på potensiell farge, formen på blomstene eller å gi noen nye former til planten. På denne måten oppnås en ny ornamental verdi for anlegget for hager og til og med interiør.

På grunn av variantene og den beste genetikken, kan vi ikke snakke om en gjennomsnittlig høyde på denne planten. De aller fleste av disse plantene er beregnet på hagen. Hvis du setter dem sammen, kan du danne store store vegetabilske masser, med et kompakt og globøst utseende. Når det gjelder høyden på settet, kan vi anslå at det varierer mellom en halv meter og andre som overstiger en og en halv meter. De kan også tjene som bakgrunnsplanter i hagen, selv om det er mer interessant å plassere dem der det er best sett og fargen kan nytes.

Bladene til denne planten De er tosidige med en størrelse mellom 5 og 10 centimeter lange. Blomstene har et kapittel med variabel størrelse avhengig av sorten. Disse blomstene kan være mellom 3 og 8 centimeter i diameter og ha gule sentrale blomster (som i vanlige tusenfryd) og ligulere perifere blomster med en farge som varierer mellom lilla, gul eller hvit.

Skutblad blir ofte forvekslet med kronblad. I begynnelsen av alt var fargen på skutbladene hvit. Etter de genetiske forbedringene de har blitt utsatt for, har de imidlertid vært i stand til å gi dem et helt utvalg av nye og innovative farger og former.

Såing av Argyranthemum frutescens

tusenfryd

Blomstringen av disse tusenfrydene finner sted mellom begynnelsen av våren og midten av høsten. Hvis vi vil ha det i hagen vår, må vi ta hensyn til forskjellige aspekter i omsorgen. Plasseringen er noe viktig å ta i betraktning, siden det vil betingelsen resten av pleien og den gode tilstanden til planten.

For at planten skal ha god helse, må vi plassere den i et område i hagen der den har direkte lys. Minst ett område hvor du kan gi det flere timers lys om dagen. Dette er absolutt nødvendig hvis vi ønsker å få en rikelig blomstrende og godt kompakte planter. På den annen side, hvis vi vil plante dem i potter, må vi garantere at de er store siden de trenger et stort volum substrat for å kunne mate godt og ha god blomstring.

Når vi sår det i hagen, må du la være minst 40 cm mellom plante og plante og jordlag. Denne plassen er nok til at planten absorberer de nødvendige næringsstoffene for å utvikle seg riktig. Det er en ganske rustikk plante, det vil si at den støtter ugunstige forhold med knapt noen problemer. Imidlertid, selv om den er i stand til å motstå forskjellige typer forhold, foretrekker den de som er fruktbare med middels tekstur. Jo mer organisk materiale jorden har, jo bedre.

Et viktig aspekt må tas i betraktning, og det er drenering av jorden. For å unngå at regnet eller vanningen må lagres og skade planten, trenger vi en jord som har god drenering. Du trenger også en jord med litt sur eller nøytral pH. Som vi har nevnt tidligere, er det en rustikk plante, og selv om den har et varmt klima, motstår den også kulden ganske bra, til det motstår lette frost.

Stell av Argyranthemum frutescens

Argyranthemum frutescens varianter

Når vi har plantet tusenfrydene våre, må vi ta hensyn til visse aspekter i vedlikeholdet. For eksempel er det en plante som krever konstant fuktighet. Den støtter ikke tørre steder. Å være et varmt klimaanlegg, vil de vanligvis at fuktighet alltid skal være frisk. For å garantere at fuktigheten, vanningene må være hyppige, spesielt i de varmeste månedene av året.

Indikatoren for at vi må vanne igjen er å se hvordan jorden begynner å tørke ut. Hvis vi ikke vil vanne så ofte, kan vi gi den en spray fra tid til annen for å opprettholde en viss miljøfuktighet.

Når det gjelder vedlikehold, er det tilrådelig å beskjære det slik at vi kan få en mer kompakt utvikling av planten etter blomstring. Den tåler vanligvis alvorlig beskjæring så lenge den utføres etter blomstringssesongen. For å multiplisere Argyranthemum frutescens, vi trenger ømme stiklinger. Den beste tiden å gjøre det er vår og høst. I løpet av disse tidene er temperaturene behageligere og regnet begynner også.

Blant de mest fremtredende bruksområdene har vi isolerte prøver eller i buskede grupper. Den brukes til å dekke områder med uteplasser, balkonger og terrasser. Generelt støtter de noe nærhet til sjøen godt, selv om dette fører til at jorden har en viss grad av saltholdighet. Takket være dette, selv om du har en kysthage, kan du ha disse vakre blomstene. Hvis hagen du har plantet den ikke er for rik på organisk materiale, anbefales det å gjødsle med gjødsel eller kompost på slutten av vinteren før du ser hvordan blomstene blir styggere. Hva merDet tilrådes å tilsette en mineralgjødsel hver 3. uke i varm vår og sommer.

Som du kan se, er Argyranthemum frutescens Den har litt mer krevende pleie, men det er verdt å ha.