Skip to content

Artemisia absinthium

5 de juni de 2021

I dag skal vi snakke om en plantetype som tjener både til ornamentikk og til annen bruk. Det handler om Artemisia absinthium. Den tilhører Artemisia-slekten og Asteraceae-familien. Denne familien består av nesten 500 arter som stammer fra nesten alle verdensdeler. Det er også kjent med de vanlige navnene absint, absint, ssensio, bitter artemisia eller hellig gress.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alle egenskapene, pleien og fordelene med Artemisia absinthium.

Hovedtrekkene

Det er en type urteaktig plante med et eviggrønt blad og en base med et busklignende rhizom. Den har noen utvalgte stilker og har en kompakt peiling Den overstiger vanligvis ikke en meter i høyden, selv om den er utviklet i god stand. Bladene er karakteristiske siden de er noe aromatiske og kan avgi en viss lukt i hagen vår som kan hjelpe til med ornamentikk. Disse bladene har en sølvgrå farge. I motsetning til hva som skjer med andre planter, har blomstene liten dekorativ interesse. Disse blomstene bæres i hengende gule hoder og er små i størrelse.

Blomstringen av denne planten finner sted i sommersesongen, som også er høstsesongen. Dette er fordi det mer enn som en prydplante har noen gunstige helseegenskaper som å bekjempe mageproblemer, feber og fordøyelsesproblemer.

Det er en plante hjemmehørende i Vest-Europa og distribueres i praktisk talt alle europeiske land. Hovedsakelig foretrekker tørre, solrike jordarter som ikke trenger for mye nedbør. Den foretrekker jord som ikke er rik på nitrogen, siden den ikke trenger for mye organisk materiale for å leve. Selv om den foretrekker tørt terreng, kan den også bli funnet på steder med litt mer fuktighet.

Hvis du vil ha det hjemme, er det en veldig enkel art å dyrke. Dette gjør at Artemisia absinthium det har vært veldig lett å spre seg i praktisk talt alle regioner i verden. De blågrønne bladene er de som har mest dekorativ interesse. Selv om blomstene er gule, er de ikke veldig prangende, så de har ikke mye interesse for dekorasjon.

Bruk av Artemisia absinthium

Dette anlegget har forskjellige bruksområder, alt fra dekorasjon til å unngå helseproblemer. Dette er fordi de har veldig gode medisinske egenskaper. De brukes vanligvis i marginer og steinete for å kontrastere bladene sine med planter som har rødlig eller grønt løvverk. Bladene og blomstene brukes også til å smake på noen likører og tilberede infusjoner. Som vi har nevnt før, er det viktigste med denne planten bladene.

En annen bruk av Artemisia absinthium det er for å forbedre helsen. Det er kjent å være en plante som tjener til å forbedre fordøyelsessystemets ytelse og helse. Dette skyldes at det har noen komponenter som absint og anabsintin som er i stand til å forbedre fordøyelsen ved å stimulere fordøyelsessystemet. Og dermed, det regnes som et av de beste naturlige antibiotika. Det kan hjelpe til med å behandle tilstander som fordøyelsesbesvær, overflødig gass og eliminering av tarmparasitter. Malurt har også blitt brukt som assistent i lever- og galleblæreproblemer.

Det tjener til å øke utskillelsen av gallejuice som hjelper til med å avlaste leveren og forbedre dens funksjoner gradvis. Vanligvis brukes det som en infusjon. Hvis du tar en infusjon av denne planten, kan du bidra til å redusere ubehag forårsaket av fordøyelsesbesvær og halsbrann. Mens du utnytter denne effekten, kan den tjene til å akselerere fordøyelsessystemet, gjenopprette appetitten og være nyttig for de som lider av anoreksi.

Det er også nyttig for de kvinnene som har noen menstruasjonsproblemer. Det kan bidra til å normalisere sykluser og hjelper, spesielt unge mennesker som lider av uregelmessige perioder. De Artemisia absinthium Den kan brukes til behandling av eksterne sår. For å gjøre dette må den brukes som en salve for å redusere muskel- og leddsmerter.

Det kan brukes til åpne sår, sår eller bitt takket være dets antiseptiske egenskaper. Det er mennesker som bruker det for å gå ned i vekt, siden det øker stoffskiftet og eliminerer giftstoffer i kroppen.

Omsorg for Artemisia absinthium

Hvis vi vil ha absint i hagen vår, må vi vite at den trenger full soleksponering og at den er motstandsdyktig mot frost. Selv om det kan leve i sandjord og med få næringsstoffer, er det sant at det kan hjelpe den rette utviklingen det har noe organisk materiale og er veldig godt drenert. Drenering er helt nødvendig hvis vi vil at planten skal overleve godt. Det vil si at hvis vanningsvannet forblir lagret, kan det forårsake ulike problemer i røttene. Av denne grunn er det nødvendig at jorden har god drenering slik at verken vanningsvann eller regnvann akkumuleres.

Det er en veldig motstandsdyktig plante mot tørke, så den trenger ikke for mye vanning. Det er mer hensiktsmessig at vi vanner regelmessig, men at de har lite vann. Eventuelt kan vi gjødsle planten med litt kompost eller ormstøp i løpet av høstsesongen. Denne gjødselen kan være noe mer interessant for å hjelpe planten her med å gjenvinne energi etter sommerblomstringssesongen.

Vi skal heller ikke bekymre oss for vanlige hageskadedyr og sykdommer, siden de er ganske motstandsdyktige planter. Hva vi burde gjøre Å unngå pest eller sykdom er å kontrollere overflødig vanning. La oss ikke glemme at det er en plante som knapt trenger vanning, så vi skal ikke være besatt av den. Hvis det regner ofte om vinteren, bør vi ikke engang bekymre oss for vanning.

De Artemisia absinthium Den kan multipliseres gjennom deling av bushen eller fra frø sådd om våren. Den andre er mye tregere, men vi kan ha nye eksemplarer. Delingen av busken kan gjøres hvis du vil multiplisere raskere.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om a Artemisia absinthium.