Skip to content

Begonia som potteplanter

24 de juni de 2021

De Begonia De er planter hvorav de fleste oppfører seg som sesongens planter i kjølig klima, siden de er hjemmehørende i tropiske klimaer og ikke støtter frost. Det er av denne grunn også hvorfor mange mennesker, og mer og mer, bruker dem til å dekorere det indre av hjemmene sine i det minste i noen måneder.

De lave kostnadene og de vakre og dekorative blomstene gjør Begonias til en av de mest populære plantene både å ha ute i halvskygge uten direkte sol, og å holde seg innendørs i et veldig lyst rom.

Begonia med hvit blomst

Både på den nordlige halvkule og i sør forlater ikke disse små plantene noen likegyldige. De er veldig enkle å skaffe, enten ved frø, stiklinger eller ved å kjøpe voksne planter. Selv om de ikke motstår, er flertallet, kulden, perfekt tilpasset å leve under innendørs forhold.

På anskaffelsestidspunktet kan vi overføre den til en større gryte, med et godt underlag som letter drenering. Å være en plante som vi skal ha innendørs, har vi den alltid med en plate under. Vel, vi forstår at på denne måten, på vanningstidspunktet, ikke møblene der vi har det er flekker, men vi må huske på at røttene ikke kan støtte vann som er puddet i lang tid. For å unngå problemer, når det er gått 30 minutter etter at vi har vannet dem, vil vi kaste overflødig vann (eller vi vil bruke den til å vanne andre planter).

Begonia semperflorens

Det ideelle stedet for Begonia som vi vil ha innendørs, er det rommet der mye naturlig lys kommer inn, men er beskyttet mot trekk. For eksempel: spisestuen, stuen eller inngangen til hjemmet.

En ting å huske på er at mørkeløvede begoniaer ikke trenger så mye lys som de med grønne blader. Så hvis du vil ha en, men du ikke er sikker på at stedet du vil sette den har nok lys, velger du for eksempel en som har brune blader.

Hva synes du om disse plantene? Har du noen innendørs?