Skip to content

Beskjæring av blomstrende rosebusk

20 de juni de 2021

Nå vet vi hvor mye vi liker rosenbusker, selv om vi også kjenner hemmelighetene til beskjæring slik at planten utvikler seg godt og gir oss sine vakre blomster. Beskjær rosebuskene det er en kunst i seg selv som krever tålmodighet og kunnskap. Roser er det løvende busker som blomstrer fra de nye grenene, med stokker som eldes og mister kraft, og produserer dermed færre blomster.

Derfor er det av avgjørende betydning beskjær rosebuskene for å gjenopprette planten og stimulere veksten. Det er ulike typer beskjæring De utføres på forskjellige tidspunkter av året, og en av dem oppstår under blomstring, på hvilket tidspunkt de visne blomstene fjernes av to grunner: for å oppnå bedre blomstring neste sesong, og slik at busken kan produsere frukt og frø.

Beskjæring etter forskjellige roser

Rose busker

Vanligvis teknikken for fjern visne blomster fra rosenbusker Den består av å kutte ut stammen som forbinder blomstene med den første knoppen. Skuddene ligger bare på et blad med fem brosjyrer. Avhengig av type rosebusk vil det imidlertid være forskjeller i hvordan du beskjærer for ikke å påvirke planten.

De hybrid te planter bør beskjæres hvert år for å få en god blomstring. The. Dette er den mest populære arten, du bør beskjære dem hvert år for å holde dem spirende godt. De FloribundasPå den annen side beskjæres de lite og fjerner alltid noen skudd med kraft og andre forsiktig slik at neste blomstring er tidlig og samtidig varer lenger.

Til miniatyr rosebusk De trenger ikke å beskjæres når de plantes og når skuddene beskjæres, de må alltid gjøres på samme opprinnelsessted, mens du passer på at Polyanthas roser holde sentre åpne for du er planter med mange grener.

I tilfelle av Hybrid klatringst-teerDe trenger ikke å beskjæres mye, bare fjern de døde eller slitte stokkene og de allerede blomstrede stilkene.

Klatring av vinstokker og buskeroser

Roser

Klatrere skal beskjæres i august, og fjerne gamle, blomstrende grener ved foten. Husk å ikke kutte skuddene som vises ved bunnen av planten, da de vil blomstre året etter. Innenfor gruppen av klatreroserDet er Pillar Roses, som vokser vertikalt. Denne varianten krever beskjæring om høsten, og fjern de slitte grenene som har grov og hard bark. Benytt anledningen til å fjerne de visne blomstene om sommeren.

De buskeroser De trenger en veldig beskjæring som foregår om vinteren, når spissene på stokkene og de sterke sidene må trimmes for å favorisere blomstring. Når du merker at planten har for mange blomster, fjern en eller to av de eldre stokkene.