Skip to content

Beskjæring av pelargoner, kunsten å kutte

21 de juni de 2021

De pelargoner De er veldig populære hver sesong fordi det er en veldig vakker plante takket være sine røde, rosa eller hvite blomster.

Det er en flott utvalg av pelargoner siden det er mer enn fire hundre arter, selv om de mest populære er vanlig pelargon, stemorsblomst geranium, søt pelargon og eføy-blad pelargon.

Hvis du vil ha vokse pelargonerDu må ha et halv solfylt sted, da det er viktig at planten ikke får direkte sol. På den annen side må vi markere vanningen, spesielt i de varmere månedene siden planten til enhver tid må være riktig hydrert.

Et annet viktig poeng for å ha planten i god stand er beskjæring, og det er grunnen til at vi i dag dedikerer oss til det for å vite hvordan vi tar det på riktig måte.

Viktigheten av beskjæring

Beskjæring

De beskjæring av pelargoner Det må alltid forekomme på sen vinter eller tidlig på våren for å styrke planten. Det er derfor det ikke handler om å kutte med subtilitet, men om å gjøre radikale kutt, nesten i flukt med bakken.

Beskjær pelargoner Det er viktig fordi det på denne måten er mulig å omdirigere energien til planten og få planten til å utvikle flere blomster, og i sin tur er stiklingene nødvendige for å bevare størrelsen og formen på planten, og forhindrer at den blir for høy og tynn. Under beskjæring vil det være nødvendig å trimme sidestenglene slik at de sentrale delene av planten er sterke, fordi blomstene vil bli født av disse.

Disse sidestenglene skal ikke kastes siden de kan brukes på nytt for å dyrke nye geraniumplanter. Med dem er det mulig å lage stiklinger ved å velge stilkene som er mindre enn 10 cm lange og kutte dem foran deres respektive noder. Da må du fjerne bladene bortsett fra et par, som skal være i den øvre delen av skjæringen.

Sekundær beskjæring

Røde pelargoner

I tillegg til den nevnte beskjæringen, trener noen gartnere også grunt beskjæring om høsten for å fjerne blomstrende rusk. Utover å gjøre dette beskjæringen eller ikke, er det som er viktig å kutte pelargoniene regelmessig for å eliminere visne blomster eller svake stammer når de kaster bort anleggets energi.

Geraniumplanten din skal se jevn ut og ha en avrundet form, og det er derfor jeg anbefaler deg å eliminere alt du føler er for mye.