Skip to content

Bevis for å forberede hele sengen fungerer

23 de februar de 2021

Lesere av denne bloggen eller boken min Everyday Roses vet at jeg snakker mye om jordforberedelse og hvor viktig det er for rosene dine på lang sikt. Jeg har dekket dette i flere innlegg tidligere, og her er noen lenker til disse innleggene hvis du vil ha bakgrunn.

  • «Tenker på en ny rosebed om våren. Begynn å forberede jorden NÅ!»

  • «A season of Everyday Roses – Video blog post # 3»

  • «Den to-lags mulch-tilnærmingen for å mate roser»

  • «Forbereder en ny roseseng»

Dette er noen av blogginnleggene jeg har gjort, og de vil gi deg en god oversikt. Imidlertid er det de sier, å forberede hele sengen for å endre og ikke bare grave det ordspråklige 2 «x 2» hullet og bare endre den jorda.

Jeg er klar over at noen av dere kan være skeptiske og tenker også at det er mye ekstra arbeid med å forberede hele sengen. Du lurer sannsynligvis også på om det til slutt er virkelig verdt det.

Jeg har alltid visst at det er verdt det, men nå vil jeg gi litt bevis.

Ta en titt på bildene nedenfor. Du ser to roser i den. Den ene er i min viktigste rose seng der jeg jobber hele sengen i henhold til innleggene mine. Den ene er i en sidebed med noen spirea og andre planter som ble plantet for en stund siden, og jeg jobbet ikke hele bedet. I stedet gjorde jeg hull- og endringsruten. Hovedsakelig da jeg hadde eksisterende planter i sengen og ble presset for tid for å få dem i bakken.

Dette er rosen i hovedrosensengen min som var helt forberedt og hvor jeg regelmessig tar vare på hele sengen. Dette er rosen i sidesengen som ikke var helt forberedt. Du kan se at det er langt mindre stokker og vekst enn på den andre.

Hvorfor skiller jeg ut disse to rosene?

Fordi de er nøyaktig samme sort, ble plantet på nøyaktig samme tid og hadde nøyaktig samme containerstørrelse.

De ble plantet for omtrent to år siden, så de kommer inn i sin tredje sesong. Det er åpenbart tydelig fra bildene hvilken som gjør det bedre, og det er hele poenget med dette innlegget. Det illustrerer tydelig fordelene ved å forberede hele bedet og også å ta vare på hele jordområdet – ikke bare det området rundt rosen.

Ja, å forberede en hel seng er mer arbeid foran. Jeg vil ikke benekte det. Men jeg tror du nå kan se at det er vel verdt det.

Må stikke. Jeg må få litt kompostert hestegjødsel på sengen der den mindre rosen er!

Glad Roseing

Paul