Skip to content

Bigleaf Magnolia har de største bladene av alle innfødte planter i Nord-Amerika

1 de oktober de 2022

Magnolia er en krone et dusin i sør. Bladene og blomstene deres er kjente severdigheter, og de er populært brukt i landskapsdesign. Det er en spesiell magnolia som har fanget øynene våre, og dens massive, lysegrønne blader er langt unna det voksaktige, dypgrønne magnolia-løvet som vi er vant til. Mens visse magnoliaer—M. grandiflora, M. x soulangeanaog M. stellata—kan bli funnet i nesten alle hager i sør, bigleaf magnolia (M. macrophylla) brukes mer sjelden i landskapsarbeid rundt disse delene.

Frodige blader

Bigleaf magnolia har enorme blader. Faktisk har den det største enkle bladet av alle innfødte nordamerikanske planter. Den har også den største enkeltblomsten i gruppen. De avlange bladene kan nå lengder på over to fot lange og en fot brede. De er knallgrønne på toppen og sølvfargede under, og størrelsen gjør dem perfekte for å kaste skygge og fange vinden. Magnolia macrophylla er en løvfellende planting, men kan være semi-eviggrønn i visse områder.

Ruvende høyder

Selve treet kan vokse til over 40 fot høyt med en spredning på 30 fot, men det når vanligvis høyder på 20 fot under gunstige forhold. Etter at bladene vises om våren, produserer den duftende elfenbensblomster som kan vokse til 12 tommer på tvers. Blomstene tar litt tid før de vises; trærne vil vanligvis ikke produsere dem før de blir 12 til 15 år gamle. Etter at blomstene dukker opp, produserer bigleaf magnolia også prangende, 3-tommers lange røde frukter formet litt som egg. Fruktene har en tendens til å tiltrekke seg fugler og krever litt opprydding, det samme gjør de fleste magnoliaer.

Hvordan ta vare på

Når de er etablert, tar magnolia moderat vann. De er kresne med sine fuktighetskrav og liker ikke vannfylt jord eller lange perioder med tørke. De trives i rik, fuktig, godt drenerende jord, og de krever full eller delvis sol. Under de rette forholdene vokser de omtrent en fot per år. For råd om å velge riktig magnolia for hagen din, les dette. Hvis du fortsatt har spørsmål, sjekk ut noen vanlige spørsmål om dyrking av magnoliatrær. Hva er din favoritt type magnolia? Har du noe oppvekst i nabolaget ditt?