Skip to content

Blomster å dekorere og gjøre hjemmet ditt vakrere

15 de juni de 2021

Gode ​​fargerike og prangende blomster kan dekorere hjemmet ditt og gi det et mer elegant og slående preg. Både innendørs og i hagen er det mange blomster hvis omsorg ikke er veldig kompleks og at de perfekt vil utføre dekorasjonsfunksjonen.

Her skal vi vise deg noen av penere blomster og litt grunnleggende pleie du kan ha. Vil du vite hvilke blomster du skal velge for ditt hjem?

Azalea (Rhododendron Simsii)

azalea i hagen

Azalea er en plantebusk med stor skjønnhet i sine klokkeformede blomster. Takket være fargen kan den brukes til å gi hjemmet ditt mer attraktivitet. Den har en ganske enkel pleie, og du må bare følge noen tips.

Blomstene blomstrer om sommeren, og dette er når denne planten krever litt mer pleie. De trenger mye vann og hyppig vanning slik at de kan blomstre skikkelig. Når vi vanner må vi unngå å fukte blomstene eller bladene, vi må vanne direkte på bakken. I blomstringsfasen er det viktig å holde azaleaen fuktig hele tiden. For å gjøre dette kan vi dekke jorda der azaleaen er plantet med litt plast og dermed hjelpe til med fuktighetsretensjon. Å vanne dem det mest optimale er å bruke regnvann.

Når det gjelder plasseringen, krever azalea et godt ventilert og opplyst sted der det ikke mottar direkte sollys, siden blomstene kan bli svekket. For å holde dem i beste stand, er det beste alternativet å plassere dem på steder med halvskygge og ca 22 grader maks.

Hvis vi vil holde det rent, kan vi utføre to beskjæringer om året. En vil bli gjort om vinteren, og delene som er tørre eller døde vil bli fjernet for å hjelpe til med riktig vekst. Den andre beskjæringen vil være den blomstrende. Denne beskjæringen består i å kutte ut de forskjellige plantene for å stoppe veksten, og dermed får planten en mer forgrenet og kompakt form.

Begonias (Begonia dikotom Jacquin)

begonier til dekorasjon

Denne planten skiller seg ut for sine blomster, men også for sitt løvverk: bladene er generelt ovale og kjøttfulle, og noen arter har til og med en viss sukkulens i stilkene og bladene, det vil si evnen til å lagre vann og fuktighet i disse delene.

Begonia trenger en lett jord rik på humus. Det mest praktiske er en blanding av torv, bark og sand. Du må holde underlaget alltid fuktig, ikke oversvømt, siden det største problemet er at stilkene råtner på grunn av overflødig vanning. For å forhindre det, det er bedre å vanne planten alltid under, det vil si å sette gryten på et fat med vann en stund og deretter fjerne vannet.

Når det gjelder stedet, må du sørge for at planten er på et sted med godt lys, men beskyttet av en lys nyanse. Siden solen treffer vevet direkte, vil det mest sannsynlig brenne dem. Den mest optimale temperaturen er mellom 18 og 26 grader. Det anbefales også å beskytte planten mot trekk.

Bromeliads (Aechmea eller Bromelia fasciata)

Bromeliads (aechmea eller bromeliad fasciata)

Disse plantene finnes på markedet i mange varianter, så det har større allsidighet når du kombinerer farger med andre blomster i hjemmet ditt. Selv om det er mange varianter, som tilhører samme slekt, de krever alle veldig lik pleie.

Disse plantene tåler lite lys, så de er også perfekte for å dekorere interiør, men hvis vi vil at det skal vokse seg så vakkert som mulig, er det viktig å plassere det i direkte sollys, i det minste en time om dagen.

Temperaturene som disse blomstene tåler er temperaturene på varmere eller varmere klima. De tåler ikke veldig lave temperaturer godt. Det du må være ganske forsiktig med er vanning. Bromeliads er planter som de trenger ikke mye vann, så potten skal ikke oversvømmes når som helst. Det blir bare vannet når jorden tørker helt opp og ikke lar seg oversvømme.

Kameliaer (Camellia japonica)

Camellias (Camellia japonica)

Disse plantene regnes som de vakreste blomstrende buskene. Selv om de ikke har en veldig merkbar blomstring om høsten og våren, kan du forbedre veksten og øke skjønnheten hvis du bryr deg riktig.

Det er ikke en plante som krever mye pleie. Du trenger bare å være litt mer oppmerksom på vanning. Det må det unngå vannstagnasjon ved røttene slik at det ikke drukner dem og ender med å råtne. Det er bare viktig å holde jorden noe fuktig.

Kamelia kan holdes i samme gryte i flere år, men må endres etter den tiden slik at de kan fortsette å vokse ordentlig. Ved transplantasjon en større planter vil bli gitt.

Når det gjelder pleie knyttet til beskjæring, krever ikke kamelia beskjæring, men hvis du vil balansere grenene bedre eller redusere dem, kan du beskjære når de er ferdig med blomstringstrinnet.

Nelliker (Dianthus caryophyllus)

Nelliker (Dianthus caryophyllus)

Nelliker gir oss vakre blomster i løpet av året og ganske karakteristiske. De er enkle å vedlikeholde. Blomstringen finner sted mellom månedene mai til september. Hvis du vil plante nelliker, må det være på høsten eller våren.

For å gi vedlikehold er det viktig kutt blomstene som har visnet som de ser ut, da dette vil bidra til å stimulere veksten av nye blomster. De trenger ikke regelmessig vanning, siden de er i stand til å tåle i årevis uten behov for mye pleie. Imidlertid når nelliker bare er plantet, bør de vannes regelmessig for å bidra til å forankre planten.

Når det gjelder stedet, foretrekker de solrike steder med god ventilasjon.

Krysantemum (Krysantemum)

Krysantemum (krysantemum)

Selv om denne planten er kjent for å dekorere graver på kirkegårder, kan de også dekorere hjemmet ditt ved å gi det en god farge. Det er et stort utvalg av krysantemum i mange farger som rosa, rød, oransje, gul eller hvit.

En av fordelene som krysantemum tilbyr er at de sent blomstrer. Blomstrer ikke før i november, så det hjelper oss slik at hagen vår farges med farger når resten av blomstene begynner å forsvinne.

Krysantemum blir dårlig tatt vare på. En av dem er å vanne dem regelmessig hvis det ikke regner og fjerne blomstene som visner når de ser ut. For å vanne dem ordentlig, det er nok å ha jorden alltid våt. Ikke fukt løvverket for å unngå sykdommer som rust eller mugg.

Gardenias (Gardenia jasminoides)

Gardenias (Gardenia jasminoides)

Gardenia er en plante som er nyttig for interiøret, og som har hvite og kjøttfulle blader som gjør den til en av de vakreste plantene. Ikke bare skiller seg ut for sitt syn, men også for sin berusende lukt.

Disse plantene kan nå en stor størrelse med blomster på 10 cm i diameter.

For å ta vare på gardenia ordentlig det kreves av steder der det ikke er direkte lys og beskytt dem mot kulde når temperaturen synker om vinteren. For å vanne den, er denne planten noe delikat, siden hvis den blir vannet mer, vil den visne. Det er nok å la dem være i et miljø der luftfuktigheten er noe høyere.

Hvis du har gjester og vil imponere dem med duften av gardenia, Du kan klippe bladene og legge dem i en vase. På denne måten gir den en mer intens lukt.

Gerberas (Gerbera jamesonii)

Gerberas (Gerbera jamesonii)

Disse plantene er best for innendørs og brukes mye til buketter. For at disse plantene skal blomstre ordentlig, trenger de en god mulch og transplanteres hvert annet år om våren.

Røttene til denne planten de støtter ikke overflødig vann godt, så når vi gir den, må vi unngå å oversvømme den. Det er viktig å gjennombore bunnen av potten slik at den har god pusteevne og lufting. Den ideelle temperaturen for gerberaer er mellom 18 og 24 grader. Det skal aldri være mindre enn 13 grader. For å gjøre dette er det bra å plassere dem der det er godt lys, men ikke direkte sollys.

Vanningen de trenger er moderat, men regelmessig. Våren og sommeren må jorden holdes fuktig og med god vannstrøm. Imidlertid, om høsten og vintersesongen, vent til jorden er tørr før du vanner den igjen.

Geraniums (Geranium)

Geraniums (Geranium)

Geraniums er kjent for sine store blomster. De kan ikke mangle i noen hager som vil være attraktive. Geranium er «stål» -anlegg, det vil si verken syk eller spre seg og de tåler kaldere vintre.

For å plante dem, må du vente til månedene mars og april i regionene med tempererte klimaer. Geranium krever ikke beskjæring, bare fjern blekne blomster så snart de dukker opp. Gule blader er vanlige på pelargoner, men du bør fjerne dem når de ser ut. Hvis det er mange gule blomster, betyr det det du vanner den med for mye vann. Normalt forventes det at jorden er tørr for å bli vannet igjen.

Med dette utvalget av blomster kan du dekorere hagen din og til og med interiøret på en elegant, fargerik måte og gi hjemmet ditt et vakrere preg.