Skip to content

Utvalg av vakre blomster for å dekorere hjemmet ditt

15 de juni de 2021

Sikkert har vi noen gang ønsket å dekorere huset vårt med noen planter. De gir et miljø mer mangfoldig, slående og naturlig. Det er imidlertid vanskelig å velge hvilke som er de beste plantene for huset vårt, avhengig av type, farge, plass og pleie det trenger.

Her skal vi gi deg et lite utvalg av vakre planter for å dekorere hjemmet ditt. Vil du vite hva de er?

Gardenia

gardenias

Gardenia er en plante som er nyttig for interiøret, og som har hvite og kjøttfulle blader som gjør den til en av de vakreste plantene. Ikke bare skiller seg ut for sitt syn, men også for sin berusende lukt.

Disse plantene kan nå en stor størrelse, bærende blomster med en diameter på 10 cm.

For å ta vare på gardenia er det nødvendig å finne steder der det ikke er direkte lys og beskytte dem mot kulde når temperaturen faller om vinteren. Å vanne den, denne planten er noe delikat, siden hvis det blir vannet mer, vil det visne. Det er nok å la dem være i et miljø der luftfuktigheten er noe høyere.

Hvis du har gjester og vil imponere dem med duften av gardenia, kan du klippe bladene og plassere dem i en vase. På denne måten gir den en mer intens lukt.

Campanula

campanula

Denne planten er kjent som blåklokker eller Karpaterlykt. Denne planten kan dekorere huset vårt i overgangssesonger som vår og høst, siden det blomstrer på dette tidspunktet. Den har bladene i form av bjeller og fargen er veldig slående.

Fordelen som dette anlegget tilbyr oss er at det knapt blir tatt vare på. Med å plassere den i en ganske stor gryte det er nok til at det vokser relativt raskt. Det er viktig å holde det fuktig, men uten å oversvømme det for å unngå visning. Denne planten, i motsetning til gardenia, hvis du kan sette den i et solrikt område eller i nærheten av vinduet. Imidlertid, i tider når temperaturen er for høy, er det bedre å plassere dem der det ikke er direkte sol.

Forsiktighet som må tas og kreves av planten for å opprettholde god tilstand, Det er å fjerne de tørkede blomstene slik at de nye kommer ut.

Lantana

lantana

Denne planten har en buskform og mye farge. Om våren når den sin maksimale prakt. Den har hvite, gule, oransje, rosa og røde blomster.

I motsetning til de to andre plantene, trenger denne å være i solen og på lyse steder, så det er perfekt å plassere dem på balkonger eller hager. For å vanne det, må vi huske på det trenger mye vann, og det er nødvendig å betale dem Når blomstene begynner å vokse I tillegg er det nødvendig å legge en granulær gjødsel som frigjør sakte for våren. Dette vil hjelpe deg med å holde blomstene dine i bedre stand gjennom hele sesongen.

Ludisia

ludisia

Ludisia er dannet av grønne og rødlige blader hvis tekstur er basert på veldig fine hår som ligner på fløyel. Stilkene er kjøttfulle og har små hvite blomster.

I likhet med lantanas, disse plantene krever høy lysstyrke, selv om det ikke skal gi direkte lys, da det kan skade bladene.

For å vanne dem, trenger du bare å observere at det øvre laget er tørrere, og det er på tide å vanne det, men uten å oversvømme det for å forhindre at det råtner.

Storslått medinilla

Storslått medinilla

Blomstene på denne planten er veldig elegante og veldig dekorative. For at disse blomstene skal opprettholde god tilstand, trenger de lysstyrke, men uten direkte sol. I tillegg må de vann en gang i uken om sommeren og betal dem hver 20. dag. I løpet av blomstringsperioden krever det mer gjødsel slik at blomstene blir sterkere.

Hvis vi vil at medinillaen skal ha blomster like vakker som i år, må vi ha dem litt lenger fra lyset om høsten og ha den med kjøligere temperaturer.

Med disse plantene kan du dekorere huset ditt på en mye mer elegant måte.