Skip to content

Blomster som får månen til å bli forelsket. Oppdag disse plantene som blomstrer om natten

23 de juni de 2021

Selv om de fleste blomster åpner seg med solen, er det noen som er forelsket i månen. De er nattblomstrende planterVanligvis sent på ettermiddagen eller til og med det er en som gjør det ved midnatt. Og det er at ikke alle artene har de samme pollinatorene; faktisk er de vanligvis veldig krevende når det gjelder valg.

En av de mest kjente og mest kultiverte er Galán om natten som du kan se på bildet. Denne busken, hvis vitenskapelige navn er Cestrum nocturnumDen er følsom for frost og har vakre hvite blomster, og gir en behagelig aroma som kan kjennes opp til en avstand på hundre meter. Men … fortsett å lese, det er fremdeles noen flere som jeg vil presentere for deg.

Baobab

Adansonia digitata

Hva visste du ikke at Baobab, vitenskapelig kjent som Adansonia digitata, blomstrer om natten? Vel, faktisk er de delikate kronbladene åpne under solnedgang, og blomsten kan forbli åpen i noen dager.

Night Lady

Epiphyllum oxypetalum

Denne blomsten ser ut som noe ut av en historie. Den tilhører kaktusen kjent som Night Lady, hvis vitenskapelige navn er Epiphyllum oxypetalum. Den blomstrer om sommeren, i løpet av en enkelt ettermiddag. Men selv om vi vil kunne nyte veldig lite av det, vil skjønnheten gjøre opp for det.

Dondiego om natten

Mirabilis jalapa

Hva du skal si om vår Dondiego om natten? Denne urteaktige planten, med Mirabilis jalapa Vitenskapelig navn, det dyrkes mye i alle områder der klimatiske forhold er milde. Det er veldig enkelt å reprodusere; så mye at du kan velge å så dem direkte i hagen. Blomstringssesongen kommer med sommeren og gir farge til planteparadiset vårt … om natten.

Rafflesia

Rafflesia arnoldi

De Rafflesia Det er en parasittisk plante, men til tross for atferd har jeg ønsket å legge den til denne listen fordi den er veldig nysgjerrig. Denne plantenes slekt har rekorden for å ha den tyngste blomsten i verden: ingenting mer og intet mindre enn 11 kg. Den måler opptil en meter i diameter, og avgir en lukt som … vel, det er ikke veldig hyggelig for oss, men fluer elsker det.

Durian

Durio zibethinus

Vi avsluttet med Durian. Dens vitenskapelige navn er Durio zibethinus, og har noen veldig vakre hvite blomster, som åpner seg på slutten av natten. Det er et tropisk tre som er kjent for frukten, durian, som ifølge det de sier når du smaker på det, kan to ting skje: enten du elsker det, eller rettere det motsatte.

Hvilken blomst vil du ha?