Skip to content

Blomster som lukter dårlig

23 de juni de 2021

Vel, siden vi er på våren, hvilken bedre måte enn å snakke om blomster. Denne gangen, fra blomster som har dårlig lukt. Faktisk er de de som folk flest ikke vil ha i hagen sin, til tross for deres ekstraordinære skjønnhet. Og det er at aromaen til disse plantene kan føles flere meter rundt.

Som de som tilhører den løkformede planten Amorfofall. Innenfor denne gruppen kan vi finne artene som har den høyeste blomsten i verden, Amorphophallus titanum, med en høyde på en meter. Når blomsten er ferdig utviklet, veier den ekstraordinære 15 kg. Men det er fortsatt mer interessante arter …

Dracunculus vulgaris

Dracunculus vulgaris

De Dracunculus vulgaris, innfødt til Middelhavet, er det en veldig prydplante. Faktisk er det i Nord-Amerika vanlig å se det i både private og botaniske hager. Imidlertid populært det er kjent som en flytrap, Og ikke rart. Blomsten avgir en aroma som minner om kjøtt, og selvfølgelig nøl ikke med fluer med å besøke den.

Rafflesia arnoldii

Rafflesia

De Rafllesia arnoldii Det er en veldig nysgjerrig parasittisk plante (det vil si den lever av næringsstoffer som er oppnådd av andre planter) som lever i de varme og fuktige junglene i Sørøst-Asia. Det er en plante som ikke har blader, og hvis stilk er veldig kort. Blomsten hans, som kan veie opptil 10 kgDet regnes som den største i verden, og måler mer enn 100 cm i diameter. En annen av egenskapene til denne planten er dens lukt, og spesielt dens varme. Ja Ja, den er i stand til å avgi varmeenergi for å tiltrekke seg insekter.

Stapelia

Stapelia gigantea

Vi avsluttet med Stapelia, en saftig plante med mye fremtredende plass i samlinger av ørkenplanter eller lignende. Innfødt til det afrikanske kontinentet vokser det til en høyde på 10-15 cm. Blomstene er veldig pene, men lukten passer ikke for følsomme neser.

Hvilken likte du mest?