Skip to content

Blomsterbilder

18 de juni de 2021

Enten de er små eller store, alle blomster har samme mål: å tiltrekke seg et pollinerende dyrs oppmerksomhet for å ta ansvar for å pollinere dem, og dermed starte utviklingen av frøene. Kampen kan være forferdelig; Ikke overraskende står den nye generasjonen på spill, slik at planter har utviklet seg til blomstene deres er de mest attraktive.

Dette har betydd å ha veldig fargerike kronblader i de fleste tilfeller, og vedta litt nysgjerrige former slik at bestøveren din føles veldig komfortabel og husker dem. Vi kan se mange blomstrende planter i marka, men vi Vi skal vise deg en serie bilder av blomster som helt sikkert vil overraske deg..

Dahlia sp

Blomst av den løkplanten Dahlia

Dahliaer er rhizomatøse planter som plantes om våren og blomstrer om sommeren. Opprinnelig fra Mexico, i dag dyrkes de i alle tempererte regioner i verden. Og det er ikke for mindre: blomstene er vakre. Lså det er enkelt, dobbelt, rød, oransje, gul, tofarget… Det er mye variasjon! Best av alt, de kan dyrkes i potter, da de ikke overstiger 60 cm i høyden 😉.

Delonix regia (Flamboyán)

Flamboyante blomster

Flamboyan, hvis vitenskapelige navn er Delonix regia, er et tropisk tre innfødt til Madagaskar som vokser opp til 10 meter i høyden, med en bred krone på opptil 6 meter. Den vanligste sorten er den som produserer røde blomster, men du må vite at det er en annen, den Delonix regia var. flavida, som har dem oransje. I alle fall vil vi være i stand til å tenke på dem i løpet av våren, fra mer eller mindre, de fem år.

Echeveria glauca

Echeveria glauca blomster

Sukkulente eller ikke-kaktaceøse planter kjennetegnes ved å ha kjøttfulle blader og / eller stilker og blomster som i tilfelle Echeveria også er kjøttfulle. De er så vakre at de godt kan passere for kunstige, som de fra Echeveria glauca som du kan se på bildet ovenfor. Vi vil glede oss over dem mot slutten av sommeren og langt ut på høsten, vokser dem i hagen eller i pottene som er bredere enn dype.

Echinopsis rowleyi

Echinopsis rowleyi i blomst

Echinopsis er kaktus som adopterer en kuleformet eller søyleform, avhengig av arten. Innfødt til Sør-Amerika, beskytter de fleste seg med ryggrader tykk og skarp nok til å motvirke eventuelle potensielle fiender. I tilfelle av E. rowleyi, ryggene er oransje, og de fantastiske blomstene på opptil 5 cm i diameter er en utrolig rød farge som du kan produsere uten problemer når du er i en gryte.

Gardenia jasminoides

Gardenia jasminoides i blomst

De Gardenia jasminoides Det er en eviggrønn og acidofil busk (vokser i jord med en pH mellom 4 og 6) hjemmehørende i Øst-Asia som når en maksimal høyde på 3 meter. Dens blanke mørkegrønne blader og vakre hvite vårblomster opp til 5 cm i diameter er et virkelig rart. Til tross for høyden kan den oppbevares i en gryte gjennom hele livet, siden rotsystemet ikke er invasivt.

Gerbera jamesonii

Gerbera jamesonii blomst

Gerberas er flerårige planter som lever i flere år med opprinnelse fra det afrikanske kontinentet. De når en høyde på 30-35 cm, og produserer blomster som ligner på tusenfryd, men i et bredere utvalg av farger: rosa, oransje, rød, hvit.. I tillegg kan vi ta bilder av dem fra vår til sommer, og plante dem i planter med andre gerberaer eller blomsterplanter, eller lage vakre fargede tepper i hagen.

Jacaranda cuspidifolia

Jacaranda cuspidifolia i blomst

De Jacaranda cuspidifolia Det er et eviggrønt tre innfødt til Sør-Amerika som kan nå 15 meter i høyden, med en krone på opptil 4-5 meter. Det gir veldig god skygge, og når det blomstrer, noe det gjør om våren, er det ganske skuespill: bladene er nesten helt skjult av de vakre syrinblomstene. Det er en veldig interessant art å ha i hagen.

Jasminum polyanthum

Jasminum polyanthum blomster

Jasmine er en plante som er hjemmehørende i India. Den vokser til å måle 3-4 meter i høyden, men for dette trenger den støtte siden den ikke har tendrils. Den produserer små og duftende hvite blomster opp til 1 cm i diameter på sensommeren som oversvømmer hagen med sin søte aroma. På grunn av størrelsen og brukervennligheten, kan vi bruke den til å dekorere uteplassen eller terrassen.

Pawlonia tomentosa

Pawlonia tomentosa blomster

De Pawlonia tomentosa, kjent som Kiri Tree, er et løvtrær som er hjemmehørende i Kina. Den når 20 meter i høyden, og har en krone tett befolket med mørkegrønne blader og en myk berøring. Blomstene er syrinfargede og er gruppert i pyramideblomstrer om våren. På grunn av dets egenskaper anbefales dyrking direkte på land.

Rebutia pauciareolata

Rebutia pauciareolata i blomst

Rebutias er kaktus hjemmehørende i Argentina, Bolivia og Peru som er preget av å ha kuleformede kropper dekket av torner og fremfor alt ved å produsere noen av de vakreste blomstene i familien Cactaceae. De er store, opptil 3 cm i diameter, med veldig lyse og muntre farger: gul, oransje, rosa eller i tilfelle R. pauciareolata, rød. Når åpner de? På våren. Hvor? I potten overstiger de ikke 20 cm i diameter, og hvis vi hadde dem i hagen, kunne vi miste dem.

Oransje blomstergerbera

Hvilke av disse blomstene likte du best?