Skip to content

Convolvulus og dets omsorg

26 de juni de 2021

Convolvulus er en familie av 200 plantearter, mange av dem klatrer. De kan være årlige eller flerårige.

De er planter med ark oval, generelt liten. Blomstene har en bjelle- eller trompetform som åpner seg i varmen og i full sol, siden planten i skyggen eller om natten lukker disse vakre blomstene. Avhengig av art, varierer størrelsen på blomsten, men de er vanligvis små som er ordnet alene, selv om det finnes varianter som danner klynger av blomster.

Fargene er vanligvis varierte, men hvis vi snakker om Convolvulus Tricolor eller Bella by Day, kan vi finne opptil tre farger samtidig. Blomsten kan for eksempel være hvit, med et gult og blått interiør, eller den blå blomsten med et gult og hvitt interiør.

En annen klasse av Convolvulus er Blå bjelle eller Convolvulus Sabatius. Denne planten har sine gråblader med små blå blomster. Dette anlegget fungerer som møbeltrekk.

Et eksempel på en klatring Convolvulus er Corregüela ordfører eller Calystegia Sepium. Blomstene på denne er hvite som blomstrer fra juni til september.

De er planter som tjener til dekke rockeries, som serverer klatrerne for å dekke veggene eller portene. De er planter som ser bra ut hvor som helst, også i potter, siden de gir så mange blomster at de belyser og fyller stedene der de ligger med farge.

De irrigasjon bør gjøres to ganger i uken. Visne blomster og grener bør fjernes for å gi plass til nye planter som dukker opp når noen frø faller.

De er blomster som de tåler ikke kulden, så de skal dekkes om vinteren eller flyttes til et tildekket sted, ellers vil de dø.

Jeg vet reprodusere av frø som plantes om våren og blomstrer gjennom hele sommeren. De er planter med lett spiring, om ti dager vil vi kunne se disse små plantene dukke opp.

Mer informasjon – Grunner til å dyrke klatrebusk.