Skip to content

Morning Glory (Convolvulus arvensis)

8 de juni de 2021

De Convolvulus arvensis eller bindweed er en veldig vakker og motstandsdyktig urteaktig plante, ideell for å dekke til små gitter eller stolper i alle typer hager, siden den ikke tar mye plass og i alle fall tåler beskjæring veldig bra.

Det krever veldig grunnleggende pleie, så mye at selv om du ikke har mye erfaring med å ta vare på planter, med denne arten vil du sikkert like.

Opprinnelse og kjennetegn ved Convolvulus arvensis

Hovedpersonen vår er en urteaktig flerårig plante og klatrer plante som er hjemmehørende i Europa og Asia med vitenskapelig navn Convolvulus arvensis. Det er populært kjent som bindweed eller cahiruela, og kan nå en maksimal høyde på to meter. Bladene er spiralformede, og er lineære med en spiss ende, med en størrelse på omtrent 2 til 5 centimeter lange og grønne.

Blomstrer om våren og sommeren. Blomstene er trompetformede, med en diameter på 1 til 2,5 cm, og med fem radiale rosa striper.

Det er to varianter:

  • arvensis: som har brede blader.
  • linearifolius: lange og smale blader.

Hva er omsorgen det krever?

Sannheten er at det er en art som vanligvis betraktes som en urt som må fjernes for enhver pris, men når vi tar i betraktning hvor lett det er å ta vare på og hvor vakre blomstene er, oppfordrer vi deg til å prøve det, for hvis du har et lite gitter, vegg eller vegg som du vil skjule, hun vil være i stand til å gjøre det på kort tid.

Så, med tanke på dette, er omsorgen du må gi følgende:

plassering

Det er en plante som må være i utlandet, i full sol eller i et område der den mottar minst 4-5 timer med direkte lys.

Land

  • Blomsterpotte: det er ikke krevende i det hele tatt. Fyll den med universelt voksende medium (til salgs).
  • Verft: vokser i alle typer jordsmonn, fra de fattigste til de mest fruktbare. Han liker ikke kalkstein.

Irrigasjon

Utsikt over corrrehuela i habitat

Vanning må være moderat, 3 til 4 ganger i uken om sommeren og 1-2 ukentlige vanninger om høsten-vinteren. Selvfølgelig, når du vanner, må du suge jorden godt, og unngå å fukte bladene, ellers ville de lett brent, spesielt om sommeren.

PH i vannet er ikke noe du bør bekymre deg for mye for, så lenge det er nøytralt eller noe alkalisk (pH mellom 7 og 8).

Abonnent

Fra tidlig på våren til sensommeren Det er tilrådelig (men ikke obligatorisk) å gjødsle bindweed fra tid til annen med gjødsel som guano i flytende form (for salg) i henhold til instruksjonene angitt på pakken. Dette er en effektiv naturlig gjødsel av høy kvalitet som inneholder alle næringsstoffene som plantene trenger for riktig vekst og utvikling.

I tilfelle bindweed, hvis du har den plantet i hagen, vil det ikke være veldig nødvendig at du gjødsler det, men hvis det er i en gryte, er det fordi substratet går tom for næringsstoffer.

Multiplikasjon

De Convolvulus arvensis multipliserer med frø om våren, følger denne trinnvis:

  1. Legg først frøene i et glass vann i omtrent 24 timer.
  2. Så så dem i frøplantebrett (til salgs) med universalunderlag og plasser maksimalt 2 frø i hver stikkontakt.
  3. Vann deretter grundig og fukt hele underlaget godt.
  4. Til slutt plasserer du brettet utenfor, i halvskygge, og hold underlaget fuktig.

A) Ja vil spire om noen dager, vanligvis på ikke mer enn en uke.

Plager og sykdommer

Det er veldig motstandsdyktig, men det er utsatt for pulveraktig mugg, som er en sykdom som overføres av sopp som forårsaker skade på unge blader og stengler som forårsaker hvite flekker av bomull eller melaktig utseende. Det bekjempes med soppdrepende midler som inneholder kobber eller svovel.

Beskjæring

Du kan beskjære bindweed Når det er nødvendig. Fjern tørre, syke eller svake stilker, og trimm også de som blir for lange og gir planten et rotete utseende.

Desinfiser saksen før og etter bruk for å forhindre infeksjon.

Planting eller transplantasjonstid

vår, når risikoen for frost har gått.

Rustikk

De Convovulus arvensis å være hjemmehørende i de tempererte områdene i Europa og Asia den tåler frost ned til -7 ° C, men vokser best i mildt tempererte eller varme klima.

Hvilke bruksområder er det gitt?

Bindweed er en urt

Det er en plante som den brukes som pryd. Den produserer veldig vakre blomster, noe som øker den raske veksten, og gjør det til et interessant alternativ å dekke de områdene i hagen som vi ikke liker.

Men vær forsiktig: den vokser veldig fort og kan okkupere, hvis ikke kontrollerte, store områder. Det er derfor det er viktig å beskjære den for å holde den bare på det stedet du vil ha.

Hvis du bor i Nord-Amerika, må du huske på at det er ansett som en invasiv plante noen steder, så før du kjøper en, må du finne ut om besittelsen av Convolvulus arvensis i ditt land.

Hvordan kontrollere det?

Med hyppig beskjæring. I områder der det har blitt invasivt, elimineres det med systemiske herbicider i henhold til indikasjonene som er angitt på pakken.

Hva syntes du om bindweed?