Skip to content

Courgetteblomsten

16 de juni de 2021

I dag skal vi snakke om courgetteblomsten. Tilhører cucurbit-familien, den Cucurbita pepo, den har en ganske fin og delikat smak, som minner om hvite blomster og mandler.

Hva mer, Denne blomsten ser ganske elegant ut og brukes i mange kjøkken over hele verden. Vil du vite egenskapene og bruken?

Courgetteblomst

mannlig og kvinnelig courgetteblomst

Courgetteblomsten er også kjent under sitt italienske navn, courgette. Dens morfologi er stor, med avkortede, klokkeformede blader med en intens gul farge. Både kvinnelige og mannlige blomster kan konsumeres som mat.

Fordi courgette er følsom for kulde og fuktighet i Rainier klima, trenger den soleksponering og temperaturer varmere eller mer temperert som er mellom 18 og 25 ° C. For at blomstene ikke skal falle, trenger du vanning med en viss regelmessighet.

Hvis vi vil så courgette, må vi vente til det er den tiden suksessen med riktig vekst er større. Denne sesongen er vanligvis på våren eller forsommeren. Det er i denne sesongen når de begynner å blomstre, så det forbrukes bare til det slutter.

Hvis courgetteblomsten er åpen eller lukket, påvirker den ikke smaken direkte, men den påvirker typen oppskrift vi kan lage med den. Det viktige er at den har en sterk og lys farge, siden det vil bety at planten er sunn. Det anbefales å kaste blomstene som har mørke toner i den øvre delen av kronbladene. Hvis pistilen har en brun farge, kan det indikere at den har bruning. Dette er en sopp- og mugginfeksjon av blomsten.

For å dra full nytte av egenskapene og smaken, er det ideelle å samle dem først om morgenen og konsumere dem samme dag. Hvis den oppbevares i kjøleskapet, kan den holde opptil to dager uten å miste for mye kvalitet. De vaskes forsiktig i en beholder med litt vann. De tørkes forsiktig og er reservert til de blir kokt. Før du koker dem, må du åpne dem forsiktig og kutte pistilen med saks, siden jeg vet at hvis den er igjen, gir den litt bitterhet.

Courgetteblomst bruker

courgette blomster meksikansk gastronomi

Courgetteblomsten brukes i mange typer mat, blant dem meksikanske og italienske, der det regnes som en delikatesse. For å kunne lage mat med suksess, må du vite godt hvordan du skal lage mat og ta hensyn til noen ting. Smaken av denne blomsten er som av courgette, men mykere og finere.

Den kan kombineres med skalldyr som kreps og reker, siden de har aromaer som mandler. De kan også spises ledsaget av ferske oster, som en ingrediens i en pizza eller brukes til å følge en risotto.

Opprinnelse og varianter av courgetteblomsten

courgette i tallerkener

Denne planten dyrkes i alle de varme områdene på jorden. Ikke kjent hvis det kommer fra Sør-Asia eller Mellom-Amerika. Courgette ble fortært av egyptere, grekere og romere, men det var araberne som spredte dyrkingen i middelhavsområdene.

De mest kultiverte variantene av courgette er:

  • Pepo: Sfærisk i form og intens grønn nesten svart.
  • Courgette mørk type: intens grønn nesten svart.
  • Samara: veldig mørk og lys i fargen.
  • Grison: lysegrønn med prikker.
  • Klaritt: veldig lys grønn i fargen.
  • Langstrakt parador: en attraktiv gul farge.

Som nevnt før, er det mannlige og kvinnelige blomster. Det er hannen som har pollen for kvinnelige blomster. Når plantene har blitt pollinert, hannen mister eiendommen og faller til bakken. Den pollinerte kvinnelige blomsten tykner en courgette som modner normalt. Blomsten som ikke er pollinert, tykner den delen som ville være courgette, men du får ikke en frukt, men en tykkere stilk.

Med denne informasjonen vil du kunne vite mer om courgetteblomsten.