Skip to content

Dalias, vakre meksikanske blomster

25 de juni de 2021

Hvem har aldri blitt forelsket i disse vakre blomstene? De Georginer, ansett som nasjonalblomst i MexicoDe er en virkelig skjønnhet. Det er mange varianter, og noen få (flere og flere) sorter som får deg til å drømme.

Og det er det, det virker utrolig at en så elegant blomst, med et delikat utseende, er så lett å ta vare på, og fremfor alt så takknemlig.

Dahlia x hortensis

Noen georginer hvis blomster ser ut som en ballerinas pompon, andre ser ut som tusenfryd, andre ligner blomstene til noen kaktus, … vel. Det er en veldig bred og variert sjanger det det vil helt sikkert få hagen din til å se spektakulær ut.

Og hvis du ikke tror meg, ta en titt på dette bildet:

Dahlia hage

Spektakulær, synes du ikke?

Sannheten er at mer enn en og mer enn to vil ha, i det minste, en liten gruppe Dalias i et eller annet hjørne av hagen sin. Når de blomstrer om våren, mange bier ville komme til blomstene og andre pollinerende insekter.

Dahlia Chimborazo

Å være pærer som er plantet om vinteren, er såtiden mellom sensommeren og tidlig vinter. Ideelt sett bør de plantes før jul.

Den tilpasser seg alle typer gulv, men hvis vi har det i en gryte, vil det foretrekke et underlag med noe drenering. For eksempel kan vi bruke svart torv med perlit eller annet materiale som letter drenering. Beløpet vil være 50%. For ikke å overdrive det, kan vi gjøre følgende:

  1. Vi måler høyden på potten og fyller halvparten med svart torv og den andre halvparten med dreneringsmateriale.
  2. Så kan vi ta det ut slik at vi kan blande det godt.
  3. Og for å fullføre vil vi plante pæren, som må være på en dybde som er mer eller mindre dobbelt så høy. Det vil si at hvis den er 3 cm høy, vil vi plante den på en dybde på 5-6 cm.

Dahlia

Angående vanning vi vil la underlaget tørke før du gir vann igjen. Generelt vil vi vanne en gang i uken, men hyppigheten av vanning vil avhenge av været og nedbøren.

Har du eller vil du ha disse vakre blomstene?

Mer informasjon – Blomster for hvert øyeblikk