Skip to content

Darwinia, busk med hengende blomster

19 de juni de 2021

Hallo! I dag har jeg hatt ideen om å tenke på de plantene som er utenom det vanlige, det vil si de prøvene som vekker oppmerksomhet på grunn av utseendet eller fordi de har en unik kvalitet.

Og så søker og søker er at jeg har kommet over Darwinia, en plante som skiller seg ut for sin hengende blomster.

Magien til Darwinia

Darwinia, hengende blomster

Darwinia er en busk med unike egenskaper fordi i stedet for de klassiske blomstene, som er født fra grenene, observerer vi en serie blomster som faller nedover og gjør planten slående og annerledes.

Darwinia er en av få hengende blomstrende busker og det er derfor det i noen deler kalles Mountain Bell. Det er vanlig å finne dem i det sørlige og østlige Australia, hvor blomstene kan grupperes eller henges enkeltvis.

Ikke lett å finne Darwinias i verden fordi det er en av de artene som bare eksisterer noen få steder, der de vokser vilt og utnytter fordelene med et klima som favoriserer dem naturlig.

Darwinia består av disse veldig attraktive blomstene som er født av treaktige busker som kan nå en meter i høyden. Planten tilhører familien til Mirtaceae og det er mer enn 70 arter av Darwinias. Det er derfor du kan finne dem i forskjellige former og størrelser, selv om de alle skiller seg ut for deres hengende blomster.

Bladene på planten forblir stående hele året og er små og lansettformede, med en lysegrønn farge og vokser parvis. Når det gjelder blomstene, kan de ha forskjellige farger, fra en slående rød til myk grønn, hvit og fuchsia. Alle av dem har alltid fem kronblader og ti stammer.

Så Darwinias

Fjellklokker

Hvis du vil sår Darwinias I hagen din kan du gjøre det med frø eller stiklinger. I det første tilfellet må du samle frøene som er inne i plantens frukt, en frukt som er formet som en valnøtt. Enklere er voksende Darwinias ved stiklinger, følger den klassiske dyrkningsmetoden og planter stiklingene i en næringsrik jord.

Det er viktig å ta vare på jorden for å tilby planten alle næringsstoffene den trenger. Husk å legge til kompost i jorden, for eksempel gjødsel. Det er også viktig å ta vare på vanningen og sørge for at planten har god drenering for å unngå vanntett.

Husk at når plant en rotkulebusk, må du lage et hull dobbelt så dypt. Før du sår den, legg organisk kompost, og hvis det er en veldig liten prøve, kan du hjelpe den med en veileder. Når du er plantet, vanner du regelmessig og rikelig, spesielt i vekstsesongen.

Med denne forsiktigheten er det sannsynlig at Darwinia vil vokse litt etter litt til det blir en vakker hengende blomsterbuske som utvilsomt vil fange oppmerksomheten og forvandle seg til en prydplante som vil dekorere hagen din.