Skip to content

De beste hageblomstene

14 de juni de 2021

Hageblomster er dyrebare planter, som blir enda penere på et eller annet tidspunkt i året. Derfor er det veldig interessant å ha noen som gir farge og liv, og for øvrig å tiltrekke seg noen gunstige insekter som kan hjelpe oss, og mye, i hagen.

Hvis du begynner med det lille paradiset ditt, leter du sannsynligvis etter stauder, det vil si som lever flere år. Så her er noen blomster som vil få frem sitt beste i flere sesonger. 🙂

Coreopsis

Coreopsis verticillata

Coreopsis er en plante som produserer fantastiske gule blomster om våren og en del av sommeren. Det utvikler stengler som når en høyde på 50 centimeter, og det er derfor det er et ideelt valg for grenser. Den må plasseres i full sol og vannes omtrent tre ganger i uken i de varmere månedene og noe mindre resten..

Echinacea

Echinacea purpurea

Echinacea er en urteaktig plante hvis blomster, som spirer om sommeren, er veldig pene. Den når en høyde på omtrent 70 centimeter og den elsker direkte sol; faktisk, for at den skal vokse godt, må den plasseres i et område der den er direkte utsatt for solen. Tåler tørke, men det er praktisk å vanne den regelmessig slik at den kan produsere mange blomster.

Geranium

Geranium i blomst

Geranium er urteaktige eller buskete planter hvis blomster blomstrer store deler av året, fra vår til sensommeren. De når en høyde som varierer fra 30 cm til en meter, avhengig av art. De kan være både i solen og i halvskygge, og de trenger hyppig vanning om sommeren unngå vannlogging og sporadisk beskjæring for å kontrollere veksten.

Peon

Paeonia Red Emperor

Den flerårige pionen er busket i form og når 2 meter i høyden. Fra sen vår til forsommeren produserer den store blomster i et bredt utvalg av farger som rød, rosa eller hvit. Den liker solen, selv om den i varme klima som Middelhavet vokser best i halvskygge. Du må vanne den omtrent 4 ganger i uken i sommermånedene og hver 4-5 dag resten.

Rosebush

Gul rosebusk, en veldig motstandsdyktig plante

Rosenbusken er en veldig populær busk for sin enkle dyrking og sine fantastiske blomster som blomstrer fra vår til nesten høst. De når en høyde mellom 20cm og 1m, avhengig av art og / eller sort, men deres pleie er den samme: sol eller halvskygge, mye vann (uten å pele jorden) og regelmessig beskjæring.

Hvilke av disse hageblomstene likte du best?