Skip to content

De dyrebare blomstene til Lavatera

23 de juni de 2021

De lavatera Det er en slekt av planter som i økende grad finner sin plass i hagen, hovedsakelig på grunn av skjønnheten til de ville blomstene, som kan være rosa, hvite eller tofarget.

Elskere av solen, de er ideelle å ha både i potten og i bakken. La oss vite hvordan vi skal ta vare på dem.

Lavatera maritima

Hovedpersonen vår er opprinnelig fra Middelhavsregionen, hvor hun vokser vilt i alle typer terreng. Det er ikke krevende når det gjelder jordtype, å kunne utvikle seg uten problemer hos de som er fattige. Faktisk, i sin naturlige habitat kan du finne den i leirejord med stor tendens til å komprimere.

Avhengig av arten og vekstforholdene vil den vokse opp til en høyde på 30 cm opp til to meter, i likhet med Lavatera arborea. Å være planter med reduserte dimensjoner gjør denne karakteristikken til en eksepsjonell kandidat å ha på balkongen, terrassen eller terrassen.

Lavatera Barnsley

I hagen vil det være spektakulært sammen med andre planter med lignende dimensjoner, for eksempel timian, rosmarin eller lavendel. Enten det er å lage blomsterbed eller å markere stier, vil Lavatera ikke skuffe deg.

Så mye at Dyrking og vedlikehold er enkel, siden den er motstandsdyktig mot tørke, hvis den er plantet i jord, trenger du bare å vanne den en gang i uken eller hver femtende dag. På en annen side, i en gryte, bør vanningen være noe oftere (omtrent to-tre ganger i uken).

Lavatera thuringiaca

Disse nydelige blomstene de vil se bra ut i uformelle hager, hvor innfødte planter dominerer eller hvor du vil ha en annen hage, litt utenom det vanlige.

Du kan nyte det i alle hjørner av varmt vær, med mild frost. Ved lett å reprodusere med frø, du kan ha dine egne planter til en veldig lav kostnad.

Tør du å dyrke den?