Skip to content

De dyreste blomstene i verden

24 de juni de 2021

Som ikke har gitt en blomsterbukett en gang i livet. Det er veldig billig og også dyrere, men bare noen blir for utsøkte for den gjennomsnittlige lommen.

Vi snakker om de grenene som består av dyreste blomster i verden prisen måles av sjeldenhetene til blomstene som utgjør det, samt av hvor vanskelig det er å finne disse blomstene.

Den dyreste og sofistikerte

Crocus sativus

Mellom dyreste blomster i verden noen arter av orkideer er funnet, for eksempel den gyldne Kinabalu-orkideen, også kjent som kinabalu gull. Dens vitenskapelige navn er Rothschilds tøffel og det er en rekke orkideer som er hjemmehørende i Malaysia, nettopp fra Kinabalu nasjonalpark, hvor den bor, selv om den er i fare for å utryddes. Det er ekstremt sjeldent og har veldig langsom utvikling, da det kan ta opptil 15 år å blomstre, men når det gjør det, er det et sant skuespill, med en stilk som opptil seks blomster kan spre seg vannrett fra, hver med grønne kronblad med røde flekker . Det er så utsøkt og originalt at prisen kan beløpe seg til 3600 euro.

Også fra orkideefamilien, versjonen Shenzhen Nongke Det er en annen luksus i naturen, ikke bare for sin skjønnhet, men fordi den er den første planten produsert av mennesker, opprettet av den kinesiske gruppen Nongke Shenzhen etter åtte års forskning. Den ble en av de dyreste blomstene i verden etter at den ble solgt på auksjon i 2005 til en pris på 193 150 euro.

De Saffron Rose eller Crocus Sativus Det er også blant de dyreste i verden, en plante fra Lilleasia som skiller seg ut for sin aroma og farge. For å få en ide om prisen, er det bare å beregne at det trengs ca 140 blomster for å skaffe 1 gram av denne safranen, som selges i markedet til en estimert pris på mellom 5 og 6 euro.

Den store juvelen i kronen

Kadupul blomst

Selv om vi snakker om blomster som er i de store ligaene, er det ingen måte kadupul blomst som er så veldig eksklusiv at den aldri har blitt solgt. Verdien er uberegnelig, og det er derfor den har blitt klassifisert som den dyreste blomsten i verden. Det er en kortvarig blomst som blomstrer ved midnatt og dør noen timer senere ved daggry.

Det er opprinnelig fra Sri Lanka, og dets skjørhet gjør det veldig verdifullt og unikt på planeten.