Skip to content

De muntre blomstene av Echinaceae

20 de juni de 2021

De Echinaceae De er planter som forskjønner hagen på en spektakulær måte. De har veldig nysgjerrige blomster; de er faktisk ikke enkle blomster, men danner en blomsterstand som består av lilla, gule eller hvite blomster arrangert i form av koniske hoder. Kjeglen stikker ganske mye ut, så den trekker mye oppmerksomhet.

Hva mer, kan brukes både som en prydplante og medisinplante, både i gryte og i hagen.

Hovedegenskapene til Echinaceae

Echinacea gul blomst

Disse fantastiske plantene hjemmehørende i Nord-Amerika tilhører familien Asteraceae. Slekten består av 10 arter, inkludert Echinacea angustifolia bølge Echinacea purpurea. Dette er flerårige urter som kan vokse opp til 2 meter i høyden, med lansettformede blader opp til 20 cm i lengde og 10 cm i bredde. Blomstringene spirer fra planten fra en blomsterstengel som er rundt 40 cm lang, om sommeren. Mot slutten av høsten vil frøene modnes, som er langstrakte, 1 cm eller 1,5 cm lange og har lysebrun farge.

Hvordan blir de tatt vare på?

Hvit echinacea

Hovedpersonene våre er veldig enkle å ta vare på og vedlikeholde. Men vi må ta hensyn til en rekke ting slik at de vokser uten problemer, fordi en feil i kultiveringen kan skade dem alvorlig.

plassering

Sett Echinaceas på et sted der de utsettes for sollys ideelt sett gjennom dagen. Det kan også tilpasse seg et halvskyggefullt sted, men blomstene kan ikke utvikle seg ordentlig.

Forresten, ikke bekymre deg for kulden, som de tåler frost ned til -10 ° C.

Irrigasjon

Vanningen av disse plantene må være regelmessig: om sommeren vil det være praktisk å vanne dem 2-3 ganger i uken, og resten av året hver 5-6 dag. Det er viktig å unngå at jorden eller underlaget forblir vått i lang tid, siden røttene kan råtne.

Transplantasjon

Transplantasjonen det vil finne sted om våren, etter at risikoen for frost har gått. I tilfelle du vil flytte til en større gryte, må den være minst 4 cm bredere enn den forrige; På den annen side, hvis du vil plante i hagen, anbefales det å blande jorden med et universelt substrat for planter.

Beskjæring

Trenger ikke beskjæring, men visne blomster og blader kan fjernes.

Echinaceae skadedyr og sykdommer

Disse vakre plantene påvirkes ikke av skadedyr, og de har heller ikke sykdommer. Imidlertid, hvis miljøet er veldig tørt, kan det ha bladlus på blomsterknoppene, som kan frastøtes eller fjernes ved å spraye dem med vann eller Neem-olje.

Hvis substratet eller jorden derimot er veldig fuktig, de begynte å se visne ut, med de fallne bladene. I dette tilfellet anbefales det å avbryte vanningen til 4-5 dager har gått.

Hvordan reproduserer de seg?

Echinacea frø

Hvis du vil ha nye eksemplarer i hagen eller terrassen, kan du gjøre to ting: dele den eller så frøene. La oss se hvordan vi skal gå frem i hvert tilfelle:

Inndeling

På våren eller høsten kan du dele planten din i to (eller flere). For å gjøre dette må du gjøre følgende:

  • Hvis den er pottet: Hvis du har Echinacea i en gryte, må du bare trekke den ut, og med en håndsag kutte den i to, og lage et vertikalt kutt fra overflaten av underlaget til baksiden av rotkulen. Så plant dem i nye potter med universal plantesubstrat.
  • Hvis den er plantet i bakken: Lag en grøft ca 12 inches dyp, og kutt deretter med en håndsag for å dele planten. Så rot den forsiktig ut og plant den andre steder.

Frø

For å så frøene er det tilrådelig å skaffe dem om våren, spesielt hvis du bor i et klima hvor temperaturen er kjølig om høsten og vinteren (under 10 ° C); på denne måten vil plantene kunne vokse mer på kortere tid, noe som vil sikre at de i nær fremtid, mer eller mindre etter to år, vil blomstre. De blir sådd som følger:

  • Legg dem i et glass vann i 24 timer å vite hvilke som er levedyktige (det vil si de som synker), og de som ikke gjør det. De første vil være de som tjener oss, selv om du også kan plante de andre i et eget frøbed, for noen ganger kaster naturen oss den merkelige overraskelsen 🙂.
  • Den neste dagen, klargjøre såbedet. Du kan bruke konvensjonelle potter, frøplantebrett, melk eller yoghurtbeholdere … Uansett hva du bruker, er det viktig at underlaget er porøst, så det anbefales å blande svart torv med perlit i like store deler.
  • Sett maksimalt 2 frø i hvert frøbed, skilt fra hverandre.
  • Dekk dem til med et lite underlag, og gi dem en god vanning.

Til slutt må vi vente … og vanne plantene 3-4 ganger i uken for å holde jorden fuktig. Etter 7-14 dager vil de første frøene spire, som du kan overføre til individuelle potter eller til hagen når de måler ca 10 cm i høyden.

applikasjoner

Gul echinacea

Echinaceae brukes hovedsakelig som en prydplante, enten i potter eller planter, eller i hagen for å lage blomstertepper. Men de brukes også til sine interessante egenskaper.

Echinaceae egenskaper

Er du en av dem som får forkjølelse regelmessig? Da er dette planten din. Ja, ja, dette er ingen vits: styrker immunforsvaret, forhindrer forkjølelse og til og med influensa, som avslørt av en studie fra Universitetet i Giessen (Tyskland) som du kan lese her.

Men også, lindrer også symptomer på bronkitt, gjærinfeksjon og herpes, blant andre.

Echinacea bivirkninger

Selv om det vanligvis ikke gir bivirkninger, opplever noen mennesker allergiske reaksjoner, som f.eks hudutslett eller pusteproblemer. Av denne grunn, ikke bruk det hvis du er eller tror du er allergisk mot disse blomstene, eller mot noen andre i familien (tusenfryd, krysantemum, morgenfruer).

I tillegg, det er også viktig å unngå det hvis du tar immunsuppressiva, hvis du har hatt kvalme eller noen form for magesmerter etter inntak.

Echinacea blomst

Echinacea er en spektakulær plante: veldig takknemlig, den trenger ikke spesiell oppmerksomhet, og i tillegg hjelper den oss med å bekjempe forkjølelse og influensa. Hva mer kan du ønske deg? 😉