Skip to content

De vakre ville hyasinter

24 de juni de 2021

De Ville hyasinter, hvis vitenskapelige navn er Hyacinthoides non-scripta, er pæreplanter med blå blomster med opprinnelse i Storbritannia, Belgia, Nederland. De ligner veldig på hyasinter, derfor er de kjent under det navnet. Det er en av de tidligste blomstrende plantene: tidlig på våren. I det britiske landet er det en beskyttet art, og det er derfor forbudt å selge den, og utvinning av pærene betraktes som en forbrytelse.

Med disse vakre blomstene kan du lage mange kombinasjoner med andre løkplanter, eller plante dem sammen og skape en blått teppe dyrebar.

Hyacinthoides non scripta

Bladene er ca 1 cm tykke, grønne og ca. 30 cm lange. Blomstene er omtrent 30-35 cm høye. Som vi blomstrer, blomstrer det veldig tidlig. I habitat mellom april og mai, skjønt avhengig av klimaet vil det sannsynligvis blomstre før … eller senere. Uansett når det skjer, er sannheten at det er verdt å vente på. De litt aromatiske, lavendelblå blomstene vil fortelle deg at vinteren er over, og at den travleste årstiden, våren, er rett rundt hjørnet.

Den ville hyasinten Det kan være både i potter og / eller planter, så vel som plantet i bakken. Enten du er et eller annet sted, anbefales det at de plasseres i en avstand på ca 10-15 cm eller til og med litt mer, siden på denne måten kan de vokse og utvikle seg bedre.

Hyacinthoides non-scripta

Fin, ikke sant? Når trærne begynner å spire ville hyasinter blomstrer allerede. Men aktiviteten varer bare noen få uker. Selv om blomstene er så vakre, at de gjør det at vekstperioden er så kort, noe uviktig.

Bor i skyggen av trærne, de vil helst være skjermet for direkte sol, og vi vil vanne når vi ser at underlaget tørker opp. Hvis du vil, kan du også betale, noe som vil hjelpe deg, fra en enkelt pære, neste år har du to eller flere.

Hva syntes du om den ville hyasinten? Kjente du ham?

Hvis du vil vite flere arter av ville blomster, skriv inn det valget vi har laget for å designe hagen din