Skip to content

De vakreste tulipanene

25 de juni de 2021

I Nederland gir markene plantet med tulipaner i alle farger oss et fantastisk landskap. Bransjen til tulipankultivering flytter millioner av euro i året på grunn av populariteten til denne pæreanlegget. Ikke for mindre gjør deres uendelige skjønnhet tulipaner til en av de mest spektakulære plantene i verden.

Om våren blomstrer de som aldri før for å gi bort den regnbuens nyanser som er ideelle for å dekorere hjem. Det er i det minste 15 varianter av tulipans som har blitt gruppert etter deres egenskaper som utseende og genetikk, blomstringstid eller antall kronblader: Sen enkeltblomst, Liljeblomst, Viridiflora eller Rembrandt, blant mange andre.

Blant de vakreste er variasjonen av tulipan lilje blomst, som skylder navnet på blomsten, krummet i utseende og med vertikale og langstrakte knopper hvis kronblad krøller når de åpner seg. Disse tulipanene er utsøkte, og det er samtidig flere typer, selv om de alle blomstrer om våren.

De papegøyetulipaner De har bare seks kronblader med buet og uregelmessig form og med trimmede kanter med frynser. De tiltrekker seg oppmerksomhet fordi fargene blandes, og slik ligner de fjærdrakten til en papegøye. Det er varianter som blant annet Destiny, Orange Favorite eller White Parrot.

De frynsede tulipaner De har også bare seks kronblader, men de skiller seg fra papegøyene fordi de har frynser på kantene som vanligvis har en annen farge enn resten av kronbladet.

Hvis det er en grunn til at mangfoldet av Rembrandt tulipaner Det er blitt døpt med det navnet fordi fargene minner om den store kunstnerens arbeid. Flere flekker og striper kan sees på kronbladene til denne veldig eksotiske sorten, og det er vanskelig å finne den fordi denne sorten knapt dyrkes i dag. Formene som Rembrant-tulipanen tar på er resultatet av et virus.

Og for de som foretrekker enkelhet framfor overflødig er enkle tulipaner og enfarget, med koppformede blomster. Innenfor denne sorten kan det være noen som blir presentert med tofargede kronblader, som varianter Shirley eller Union Jack.

Mer informasjon – Mer om dyrking av tulipaner