Skip to content

Den fargerike Alpene

22 de juni de 2021

Hvis det er en plante jeg liker, er den det Alpine Fiolet. Det er en av de mest fargerike plantene jeg kjenner, og det er derfor den brukes mye til dekorative formål. Men jeg liker også hvordan blomstene ser ut, med halvfalte kronblader som gir planten en spesiell luft.

Blomstene er sentrum for oppmerksomheten, og du kan velge mellom hvitt, rødt og rosa. Jeg tror ikke jeg kunne si hvilken jeg liker best fordi hver nyanse har en personlig sjarm, og det er derfor mange landskapsarkitekter velger å kombinere de tre alternativene for å fremheve skjønnheten til disse plantene.

Å kjenne planten

Alpine Violet Plant

Det vitenskapelige navnet på Alpene Fiol er Cyclamen persicum og selv om blomstringen av planten skjer fra mai til oktober det er vanlig at blomstene forblir det meste av året.

Fordi det er en veldig tilpasningsdyktig plante, er bruken variert. De kan være inne i huset, ved siden av vinduet eller i blomsterbed utenfor. Det er også mulig å bruke dem som sesongplanter eller å kombinere dem med andre planter.

Selv om det ikke stiller større krav, foretrekker Alpene Fiolett visse forhold som vi vil kjenne nedenfor.

Behov av Alpine Violet

Ideelt sett bør den vokse i en semi solfylt sted eller solfylt men i et ikke for varmt klima fordi optimal temperatur for dette anlegget er mellom 15 og 20 grader Celsius Y støtter ikke frost. Selv om eksperter forsikrer at den ikke skal motta direkte sol, blir planten min sterk på den solfylte balkongen min til de varme sommerdagene begynner. Så ja, det er bedre å legge den vekk for å beskytte den.

Cyclamen persicum

En annen viktig faktor er vanning, siden den må variere gjennom sesongene. De anlegget trenger mye vann, spesielt om høsten og vinteren, da fuktigheten vil føre til bedre blomstring. Når våren kommer, må du redusere vanningen og gjøre det i nærheten av pæren mens du om sommeren knapt trenger å vanne.

I motsetning til andre planter er det viktig å sjekke planten regelmessig for fjern gamle blader og blomster da vil plantens levetid forlenges. Du kan fjerne blomstene ved å plukke dem forsiktig. Husk at Fiolett av Alpene vil gi et større antall blomster år etter år, så jo lenger levetiden til planten er jo bedre.