Skip to content

Den hvite holmeiken, en årlig plante som vil ta vare på helsen din

14 de juni de 2021

De hvit carraspique Det er en veldig vakker sesongplante som, med ikke mer enn en fot i høyden og med mengden blomster den produserer, er i stand til å lyse opp alles dag, selv de som har hatt dårlig fordøyelse.

Deres omsorg er ikke komplisert; faktisk er det så enkelt at du kan kjøpe frøene om våren og nyte å se dem vokse selv om du ikke har mye erfaring med å dyrke planter. Vil du vite mer om henne? Ikke gå glipp av denne artikkelen. 😉

Hva er deres egenskaper?

Hovedpersonen vår er en årlig urteaktig plante med vitenskapelig navn Iberis amara, og som er populært kjent som carraspique, carraspique blanco, synapice, curlew og chintz. Det er hjemmehørende i Sør- og Sentral-Europa og Nord-Afrika. Nå en høyde på ca 30 cm, med veldig tynne forgrenede stammer som langstrakte blader med takkete marginspirer fra.

Gjennom hele sommeren vises blomstene som er gruppert i blomsterstander med form som en hvit eller lilla raceme. Når de er pollinert, begynner frukten å modnes, som er en rund pod.

Hvordan tar du vare på deg selv?

Hvis du ønsker å få et eksemplar av hvit holm eik, anbefaler vi at du gir det følgende pleie:

  • plassering: ute, i full sol.
  • Land:
    • Gryte: universelt voksende substrat blandet med perlit i like deler.
    • Hage: ikke krevende, men foretrekker kalksteinjord.
  • Irrigasjon: annenhver dag om sommeren og i det minste resten av året.
  • Abonnent: under blomstring anbefales det sterkt å gjødsle den med en flytende gjødsel rik på fosfor og kalium, i henhold til indikasjonene som er spesifisert på produktets emballasje.
  • Plante / transplantasjonstid: om våren eller sommeren.

Hva er dets medisinske egenskaper?

Iberis amara blomster

Det inneholder mye C-vitamin, viktig for et sterkt immunforsvar. Hva mer, har fordøyelses- og karminative egenskaper. Selvfølgelig må du vite at det i store mengder kan forårsake kvalme, diaré og oppkast.

Hvordan å bruke?

Den kan brukes i infusjon. Du må helle 30 g tørkede blomster og frø i 1 liter kokende vann. Så blir den silet og søtet med en liten skje honning. Ta to eller tre kopper om dagen etter måltidene.

Hva syntes du om denne planten?