Skip to content

Den ideelle gjødsel for orkideer

13 de juni de 2021

Hvis du er orkidéelsker, vil du vite det disse plantene krever spesiell forsiktighet og de er komplekse å ta vare på i de fleste av sine mangfold. Gjødsel og gjødsel er en viktig støtte i bidraget fra næringsstoffer som lar orkideen utvikle seg ordentlig og få den vakre blomstringen du vil ha så mye.

Uansett art eller variasjon trenger orkideer visse vitaminelementer, aminosyrer og andre mikroelementer for å konstituere vevet deres, blant annet Nitrogen, fosfor og kalium.

Hvilken gjødsel er ideell for orkideene dine?

Disse gjødselene til orkideer brukes vanligvis gjennom vanningsvann

Ulike gjødsel som er spesielt formulert for orkideer, selges på markedet. Vanligvis disse gjødselene de brukes vanligvis gjennom vanningsvann, ved hjelp av bladkompost eller tryllestave som frigjør komposten sakte. I denne siste metoden for kompost er det selve planten som absorberer mengden næringsstoffer den trenger.

Bladgjødsel blir absorbert av bladene og du må bruke dem med forstøvere, i stedet løses vanningsgjødsel opp i vanningsvannet og absorberes gjennom røttene.

Metoden du velger å bruke vil avhenge av måte å orkide dyrke på, hvis den er plantet i en gryte eller forankret i et tre eller en passende struktur.

Hvis vi bruker vannløselig gjødsel, mengden som skal tilføres i henhold til den vegetative perioden eller øyeblikket, er følgende:

For økt blomstring

Du bruker 10 deler nitrogen, 30 deler fosfor og 20 kalium

For vegetativ omstart

Øk nitrogenkonsentrasjonen til 30 deler, 10 deler fosfor og 10 kalium

For resten av periodene

Det ville være 20 deler av hvert element

Når planten er utsatt for perioder på abiotisk stress, Jeg anbefaler å bruke en biostimulator for å hjelpe planten med å overvinne disse episodene, og fungerer som en enzymaktivator av den metabolske prosessen.

På tidspunktet for plant orkideen din i en gryte, bruk et egnet underlag for kompostbunnen. Furubark er underlaget par excellence at det, blandet 70% med andre materialer, gir god støtte og lufting av orkideens røtter, det er forskjellige størrelser granulometri avhengig av størrelsen på plantens røtter. Dette substratet bør byttes ut hvert annet år, da det mister kvaliteter, salter akkumuleres og substratet blir for surt, og ødelegger dermed orkideens røtter.

De andre komponentene som utfyller dette substratet er Phagnum Moss, også kalt Torvmose, brukes i en andel på 10%. Det tjener til å beholde fuktighet og gir ingen typer næringsstoffer. Du kan også bruke utvidet leire, kull, korkbiter, valnøtt og eggeskall.

Orkide sykdommer

Orkide sykdommer

Orkideer er utsatt for sykdom, så det er nødvendig å gi den den nødvendige forsiktighet for å forhindre risikoen av patogener. Vanlige sykdommer og skadedyr er:

Bladflekker, kronbladssvamp og sopp, hovedsakelig motivert av dårlige vekstforholdfuktighet og feil bruk av gjødsel.

Skadedyr som hvitløk, edderkoppmidd og skjell. Sistnevnte fester seg under bladene, og hvis de får lov til å gå videre i lang tid, ødelegge orkideen fullstendig.

Virus kan forveksles med soppinfeksjoner. I tilfelle du oppdager eksistensen av et virus i orkideen, må du kaste det så snart som mulig, siden det er et uhelbredelig problem og kan overføres til andre planter,

De eksisterer i markedet insektmidler og soppdrepende midler som er ideelle for behandlingen og forebygging av skadedyr og sykdommer, forårsaker frastøtende effekter og inhibering av fôring av parasitten eller insektet.