Skip to content

Den nysgjerrige papirblomsten til gryte eller hage

18 de juni de 2021

De Papirblomst det er en av de mest nysgjerrige plantene i verden. Når vi forestiller oss en blomst, tenker vi normalt på de myke og delikate kronbladene, men skålbladene (falske kronblad) til hovedpersonen vår er ganske lærete, som om de var laget av papir.

Den når rundt 80 centimeter i høyden, så den kan se bra ut både i potter som dekorerer uteplassen eller terrassen, eller i hagen sammen med andre eksemplarer i forskjellige farger.

Kjennetegn ved papirblomsten

Helichrysum bracteatum, navnet på den røde papirblomsten

Paper Flower, kjent under det vitenskapelige navnet Helichrysum bracteatum og med de vanlige navnene Immortal, Immortal, Straw Flower eller Paper Flower, er det en urteaktig plante som er hjemmehørende i Australia som den oppfører seg som en årlig hvis temperaturen faller under 5 ºC om vinteren, eller som en toårig periode hvis den er i et område der klimaet er mildt hele året.

Den når en høyde på mellom 30 og 80 cm. Bladene er alternative, lineære og lansettformede. Blomstene, som spirer om sommeren, består av mange skinny-teksturerte skiver som kan være gule, hvite, røde eller rosa..

Hvordan tar du vare på deg selv?

Papirblomster i hagen

Det er en plante som ikke krever noe spesielt vedlikehold, men alle grønnsaker har sine preferanser, og de av denne nysgjerrige blomsten er følgende:

plassering

For å ha optimal utvikling og vekst, samt et interessant antall blomster det er viktig at det er i et uteområde der det er i direkte sollys, ideelt sett gjennom dagen.

Jord eller underlag

Den er likegyldig, så lenge den har veldig god drenering. Hvis hagejorden er veldig kompakt, anbefales det sterkt å lage et hull på 50 cm x 50 cm og blande jorden med perlit i like deler, eller den kan til og med fylles med universelt voksende substrat blandet med 30% perlit.

På den annen side, hvis du skal ha den i en gryte, må du legge til et første lag med leirballer eller vulkansk leire slik at overflødig vann kan renne godt, noe som forhindrer røttene å råtne. Som underlag kan universal brukes uten problemer.

Irrigasjon

Vanning må være hyppig om sommeren, og noe mindre resten av året. Som vanlig, Det blir vannet tre ganger i uken i den varmeste sesongen og hver 3-4 dag resten av året.

Abonnent

I løpet av våren og sommeren anbefales det å betale det med gjødsel for blomstrende planter, eller hvis du foretrekker noe mer naturlig, med guano i flytende form. I begge tilfeller må instruksjonene angitt på pakken følges for å unngå risikoen for overdosering.

Beskjæring

Oransje papirblomst

På våren eller høsten Det kan festes for å oppmuntre til spiring av nye stilker som, før forventet, vil gi flere blomster.

Sykdommer

Det er vanligvis påvirket av muggsoppen. Hvis det er blitt angrepet, vil lysegrønne flekker vises på bladene, som blir gulaktige og deretter brune. På undersiden vil en hvit eller grå fluff observeres.

Behandlingen vil bestå av kutt de berørte delene med en saks som tidligere er desinfisert med apotekalkohol og behandle planten med systemisk soppdrepende middel. I tillegg vil det være nødvendig å unngå å fukte planten når vi vanner den, forbedre drenering av substratet, og hvis vi har en plate under den, fjerner vi overflødig vann 30 minutter etter vanning.

Multiplikasjon

Papirblomsten kan multipliseres med frø eller ved å skille klumper, som er skuddene som kommer ut av planten. La oss se hvordan vi skal gå frem i hvert tilfelle:

Frø

  1. Den første tingen å gjøre er skaffe frøene vår eller høst.
  2. Deretter, Vi vil så dem med en avstand på 2 cm mellom dem I et frøplantebrett, yoghurt- eller melkebeholdere, i potter eller kort sagt i såbedet som vi liker best, og sørg for at det har – eller at det kan bores – hull for drenering.
  3. Etter å ha plassert dem på overflaten, vi vil dekke dem med et veldig tynt lag med voksende medium universell.
  4. Endelig, vann med en sprøyte og plasser såbedet i et område hvor solen skinner direkte.

De vil spire i løpet av 10-20 dager ved en temperatur på 18 ºC.

Tiller separasjon

For å skille klumper er det viktig å ha rotkulen synlig, så hvis den er i hagen eller i en gryte, må den trekkes ut med forsiktighet. Når du er ute, Spirene kan skilles fra ved å fjerne litt av jorden eller underlaget og plante det i en beholder med universelt voksende medium eller i en annen del av hjemmet..

Rustikk

Det er følsomt for kulde og frost.

Helichrysum bracteatum, navnet på papirblomsten

Hva syntes du om denne planten?