Skip to content

Design Like a Pro: Sure Tips for Great Plant Composition

20 de mars de 2021

Du har undersøkt alle planter som vokser i sonen din og lyst på de som ikke vil.

Hva nå?

En av de tøffeste delene av å planlegge en hage er å finne ut hvor mange av hvilke planter du skal plassere hvor. Har jeg fått et system for DEG ?!

Etter å ha undervist i design til gartnere de siste 20 årene, har jeg utviklet et enkelt system som organiserer alle plantene i en av fire kategorier. Når du har gjort det, er det bare å lage en skjematisk plan for å finne ut den samlede masseringen av plantene.

Her er et design jeg jobber med for en klient, ved hjelp av innfødte planter i California, men denne teknikken fungerer med planter fra hvilken som helst region. Vi antar at du har begjært dusinvis av planter, og gjennom guddommelig inngripen (eller sjekket saldoen din) har du begrenset paletten til topp ti, inkludert noen fra hver av de følgende grupperingene.

Fire kategorier

Skjematisk utforming

Trær: Jeg skulle definere “trær” for deg, men jeg har smarte lesere, så jeg sparer tid. Bruk trær for å gi skygge, skjerm ubehagelig utsikt og legge til visuell skala.

Høy: Dette er busker og vinstokker som vokser høyere enn øyenivå. Tenk på dem som skjelettet i hagen. Planter fra denne kategorien fungerer som screening og bakgrunn for mindre planter. De reduserer vinden (jeg skulle si «bryt vind», men det ville være pinlig), rammesyn og fungere som barrierer.

Medium: Denne kategorien inkluderer busker, kraftige stauder og prydgress som vokser mellom øyehøyde og knehøye. Disse plantene er muskelen vi legger til skjelettet. Bruk dem til å fylle ut mellomrom og som stjernekunstnere i fargevalget ditt.

Lav: Dette er underbusker, stauder og bakkedeksler som holder seg under kneet. De er arbeidshester i designene mine, og gir sesongens farge, forgrunnen for dype senger, skråningsbeskyttelse og levende tepper. Enger faller inn i denne kategorien, og det samme gjør plener.

Her er den ferdige skjematiske planplanen. Henvis til det når jeg bryter ned begrunnelsen min for plassering av planter.

Hva går der?

Nummererte planter

Når det gjelder å plassere planter i hagen, begynn med trærne. De er det dominerende elementet og er vanligvis inkludert i planen fordi de har arbeid å gjøre. (Se ovenfor). I dette eksemplet bruker jeg to treslag: Mountain Lilac (Ceanothus «Ray Hartman» [1]) og Western Redbud (Cercis occidentalis [2]). Hver har en avrundet kalesje, flere buskede grener, og vil ikke nå en høyde på ikke mer enn 20 fot, perfekt for denne lille hagen. Legg merke til den uregelmessige balansen mellom plasseringen og hvordan de definerer rommet mens de viser utsikten fra huset.

cenanothus Cercis

Neste opp er de høye buskene, Tasselbush (Garrya elliptica [3]) med sine dramatiske catkins, og Flowering Currant (Ribes sanguineum [4]), med en lignende blomsterform og sultne rubinblomster. Jeg har plassert dem i uregelmessige grupperinger for en naturalistisk effekt. Jeg holder dem borte fra eiendomslinjen for å forhindre at jeg må kutte dem, noe som vil ødelegge deres naturlige karakter.

Dusk Ribes

Mellomstore planter kommer neste. De virkelige arbeidshestene i denne hagen vil være spreng av hjortegras (Muhlenbergia rigens [5]), valgt for sin sprudlende vertikale form, og Cedros Island Verbena (Verbena lilicina «De la Mina» [6]), fordi navnet høres ut som heltinnen i en barnehistorie (og fordi den er like vakker som lavendel og lukter nelliker!). Igjen brukte jeg dem i naturlige driv og gjentok i forskjellige deler av komposisjonen for å skape kontinuitet.

Hjort Gress Verbena

Små busker, stauder og bakkedeksler fullfører oppstillingen, feier langs og hopper over stien. Island Alum Root (Heuchera maxima [7]) gir eleganse, og Beardtongue (Penstemon «Margarita BOP» [8]) brister frem i blått. For kontrast, myke rosa korallklokker (Heuchera-arter [9]) prikk i bakken, og en liten lapp av Dune Sedge (Carex praegracilis [10]) fungerer som en walkable plen erstatning ved siden av terrassen.

Coral Bells Penstemon Carex

Ti varianter av planter er alt som trengs for å lage en vakker, variert hage. I tvil, bruk mer av det samme anlegget på flere steder i stedet for å fortynne designet med for mye variasjon. Vær oppmerksom på egenskaper som deles av noen av plantene, som blomsterfarge, den underliggende formen på planten eller løvstørrelsen.

Jeg vil gjerne høre om du har en lignende tilnærming til å plante hagen din, eller om du vil dele din tilnærming.