Skip to content

Dimorphoteca

12 de juni de 2021

De Dimorphoteca det er en veldig vakker blomstrende plante, lett å ta vare på og tilpasningsdyktig. Faktisk kan jeg fortelle deg av erfaring at når den først har blitt plantet i bakken i et år, tåler den tørke godt … og i mitt område regner det bare om våren og høsten i noen dager.

Så hvis du begynner å gjøre hagen din og / eller du vil ha en plante som ikke gir deg problemer, Jeg skal fortelle deg om henne neste gang, den mest passende blomsten for nybegynnere.

Opprinnelse og egenskaper

Dimorphoteca er blomster som kan dyrkes i potter

Hovedpersonen vår det er en flerårig urteaktig plante -lever flere år- hjemmehørende i Sør-Afrika. Den tilhører den botaniske slekten Dimorphoteca, hvor et av de vanlige navnene kommer fra: dimorfoteca. Det er også kjent som afrikansk margarita eller Cape margarita. Det er 21 aksepterte arter av de 49 som er beskrevet, den vanligste er Dimorphoteca ecklonis.

Den kan vokse til en maksimal høyde på 1 meter, og ca 2m i diameter. Basen på stilkene kan være treaktig, noe som betyr at den kan vokse rett, selv om den gjennom årene har en hengende eller krypende peiling. Bladene er alternative, enkle, elliptiske, med serrated eller hele marger. Blomstene er gruppert i blomsterstander kalt kapitler som måler opptil 80 mm i diameter; og frukten er glatt, obovoid og trekantet, 7x3mm.

Hva bryr de seg om?

Dimorfoteca er en veldig dekorativ plante

Hvis du vil ha en kopi, anbefaler vi at du gir den følgende omsorg:

plassering

Det er viktig at den plasseres ute, i full sol. Den har ikke invasive røtter, men hvis du vil at den skal ha et krypende lager, anbefaler jeg at du planter den i en avstand på minst 1 meter fra andre planter.

Land

 • Blomsterpotte: universal kultursubstrat blandet med 30% perlit. Du kan få det første og det andre.
 • Verft: den kan vokse i alle typer jord, til og med kalkholdige. Men hvis det er veldig kompakt, er det bedre å lage et hull på ca 50 cm x 50 cm, og blande jorden du har fjernet med to eller tre håndfull perlit for å forbedre dreneringen.

Irrigasjon

Hyppigheten av vanning vil avhenge mye av klimaet og plasseringen, men det er nødvendig å ta i betraktning til enhver tid at det er godt motstandsdyktig mot tørke. Derfor vil det i prinsippet vannes:

 • Pottet: 2-3 ganger i uken om sommeren, og hver 4-5 dag resten av året.
 • I hagen: i løpet av det første året to ganger i uken, og en gang hver sju dager resten av året. Fra det andre året kan vanningsfrekvensen reduseres til det punktet at vanning suspenderes.

Abonnent

Fra tidlig på våren til sensommeren Det anbefales å gjødsle Dimorphoteca med spesifikk gjødsel for blomstrende planter eller med organisk gjødsel i henhold til indikasjonene angitt på beholderen. Bruk flytende produkter hvis du skal ha det i en gryte, slik at det ikke er dreneringsproblemer.

Multiplikasjon

Frø

Dimorphoteca går lett av frø

Det multipliseres med frø på våren eller forsommeren. Veien til å gå videre er som følger:

 1. Først må du fylle en såbed (det kan være en blomsterpotte, en beholder med melk, et glass yoghurt, … alt som er vanntett og som har eller kan ha noen hull i bunnen for at vannet skal komme ut) med substrat for universell dyrking.
 2. Deretter må du vanne grundig og fukte hele underlaget godt.
 3. Deretter blir frøene plassert på overflaten, slik at de er så langt fra hverandre som mulig. Det er ikke nødvendig å legge mange i samme frøbed, siden ellers ville mange komme sammen, og det ville være veldig vanskelig å skille dem. For å gi deg en ide, anbefales det ikke å legge mer enn to frø i potter med en diameter på 10,5 cm.
 4. Neste trinn er å dekke frøene med et tynt lag med underlag, mest slik at de ikke blir direkte utsatt.
 5. Til slutt blir den vannet igjen, denne gangen med en sprøyte, og såbedet plasseres ute, i full sol.

Dette vil spire om 2-3 uker.

Tiller

Den multipliseres med jordfresere om våren. Klumpen er et sett med stilker som er født fra samme fot. Fremgangsmåten er som følger:

 1. Først må du se etter en som vokser sunt.
 2. Så klør han litt rundt jorden rundt seg.
 3. Den fjernes deretter forsiktig.
 4. Til slutt plantes den i en gryte med et universelt voksende medium og vannes.

Plassert i halvskygge vil den begynne å vokse alene om 2 til 3 uker.

Plager og sykdommer

Det er veldig tøft. Men hvis det blir vannet for mye, råtner røttene lett, noe som vil føre til utseende av sopp. For å unngå dette, må du kontrollere risikoen.

Rustikk

Dimorphoteca tåler godt frost ned til -4 ° C. I kaldere områder oppfører den seg som en årlig.

Dimorphoteca-blomsten kan være lilla

Hva syntes du om denne planten? Har du noen?