Skip to content

Egenskaper og stell av den afrikanske tusenfryd

14 de juni de 2021

Også kjent som Arctotis, den afrikanske tusenfryden er hjemmehørende i Sør-Afrika, hvor jorden er tørr, steinete og sandete; likevel er planten flerårig.

Selv om det er sant at løvverket i sitt naturlige miljø opprettholdes hele året, i andre regioner den afrikanske tusenfryd dyrkes årlig; Dessuten er den dekorative blomsten ideell for steder der landet er tørt, det holder seg veldig godt i områder som grenser til havet, og det er normalt å se det i blomsterbed, blomsterpotter og små hager.

Dyrking av den afrikanske tusenfryd

den afrikanske tusenfryden er hjemmehørende i Sør-Afrika

Anbefalt før noe annet forbered jorden der de skal plantesDette kan gjøres ved å rake og påføre litt sand slik at den ligner forholdene i sitt naturlige miljø for to ting, den ene er at den får jorden til å varmes opp raskere og to lyser den opp.

Frøene du kan så dem med et tilstrekkelig romslig såbed slik at plantene ikke blir mishandlet når det er på tide å transplantere. Begrav frøene som beskytter dem mot sollys, gjør det midt på våren og prøv å holde temperaturen mellom 20 og 22 grader, jorden skal være bare fuktig, og hvis alt dette gjøres riktig, bør spiring skje om 20 dager.

Når du transplanterer, prøv å plassere hver afrikansk tusenfryd med minst 30 centimeter skill mellom demVent til temperaturen har stabilisert seg for å gjøre endringen fra såbedet til hagejorden eller potten.

Når planten når 10 centimeter, fortsett å beskjære dem slik at den vokser mer robust, tett og sterk.

Det anbefales at underlaget der planten skal plantes være ganske lett og med god drenering, og det vil være bra å legge til en del grov sand og torv i jorden; så når den afrikanske tusenfryd griper røttene godt vil være klare til å tolerere en eller annen ekstrem situasjon, som for eksempel en midlertidig tørke.

Afrikansk tusenfrydpleie

Planten er skadet hvis jorden er ekstremt fuktig, ikke glem det brukes til å tørre jord, med nøytral eller sur pH, fruktbar eller lite fruktbarKort sagt, under ugunstige forhold er det mer sannsynlig å trives enn når det er for mye fuktighet.

Har evnen til å tåle temperaturer ned til -7 ºCHvis den har blitt dyrket i en gryte, må du beskytte den mot lavere temperaturer ved å beskytte den mot kulde, eller hvis den finnes i hagen, må du holde den med rikelig med døde blader som dekker den.

Forsikre deg om at planten din får solen, hvis den er direkte mye bedre, siden dette favoriserer blomstring og hold det utenfor rekkevidden av isete vinder.

Påfør en moderat vanning for å fremme blomstringGjør det maksimalt to ganger i uken, med mindre det er varmt vær, sjekk i alle fall at underlaget forblir litt fuktig.

Legg til gjødsel for blomsterplanter hver 15. dag.

Beskjæring anbefales før vinteren og når plantene er skjermet ved eller etter lave temperaturer, Fjern alltid døde blomster slik at nye blir født.

Kjennetegn ved den afrikanske tusenfryd

Kjennetegn ved den afrikanske tusenfryd

Den afrikanske tusenfryd vokser til omtrent 60 centimeterstammen står oppreist, og siden bladene er myke i tekstur, har planten en tendens til å ekspandere sidelengs og dekker overflaten som om det var et blomstereteppe.

Blomstene er store og prangende, vanligvis veldig lyse gule over det som skifter til rødaktig på motsatt side, sentrum av blomsten er svart, men det er mulig å se et bredt utvalg av farger i de som er hybrider.

Dens løvverk er av en nyanse som ligner grå med en slags myk lo på baksiden; når planten når sin maksimale høyde, begynner den å utvide seg til sidene og kan dekke overflater på opptil 2 meter rundt den.