Skip to content

Hvordan beskjære tusenfryd?

3 de juni de 2021

Tusenfryd er planter som praktisk talt tar vare på seg selv. Takket være sollyset kan blomstene åpnes lykkelig og venter på ankomsten av de insektene som er villige til å pollinere dem. I tillegg trenger de ikke mye pleie for å holde seg så vakre som de er; Imidlertid er det interessant å beskjære dem, spesielt hvis de holdes i en gryte eller i en liten hage, siden på denne måten blir deres utvikling kontrollert. Her skal vi lære deg hvordan du beskjærer tusenfryd.

Men selvfølgelig, hvis du ikke har mye erfaring med å dyrke planter, er det normalt at du ikke vet hvordan du skal beskjære tusenfryd. Selv om det er det denne bloggen er for, for å løse alle tvilene som kan oppstå 🙂. Så la oss se hva må vi gjøre for å trimme stilkene til disse fantastiske blomstene.

Hvordan beskjære tusenfryd

hvordan du beskjærer tusenfryd om sommeren

Som vi nevnte i begynnelsen av artikkelen, er pleien som tusenfryd krever ganske knapp. Imidlertid er de planter som med over tid krever de tidvis beskjæring. Av mange mennesker som ikke vet hvordan man skal beskjære tusenfryd. De er ganske sårbare planter hvis ikke en god beskjæring er gjort. Takket være denne beskjæringen kan du oppnå en god utvikling og hjelpe deg med å lede veksten din eller hvor vi vil.

Et annet viktig aspekt for å lære å beskjære tusenfryd er at det er viktig å lære å beskjære, takket være dette kan vi kontrollere veksten. Disse plantene de vil ikke nøle med å nå en meter i høyden, så lenge miljøforholdene er ideelles. På steder med lavere temperaturer, også kalt kaldt eller temperert, beskjæres årlige tusenfryd i vårsesongen eller når de spirer ut med mer styrke og vitalitet.

Når skal tusenfryd beskjæres?

Hvite blomster

Tusenfryd er urteaktige planter som vokser og blomstrer om våren. Med den første regnen spirer frøene raskt, og når de gjør det, i løpet av noen uker, spirer blomsterknoppene. Problemet er at de når en meters høyde, noe som kan bli for mye hvis de oppbevares i containere eller i et trangt rom.

De har ikke et farlig rotsystem; faktisk er røttene overfladiske og måler også i gjennomsnitt 40-50 cm, men det er interessant å kutte ned stilkene for å oppnå mer kompakt vekst. Spørsmålet er: når? Svaret er enkelt: når det er nødvendig.

Tusenfrydere holder ofte på å beskjære om sommeren. Dette gjøres for å doble produksjonen av blomster, selv når en tid når når de ikke skal blomstre. Den økte veksten av blomster oppstår fordi vekstkurven begynner med den første vårregn. Dette er grunnen til at mange hageentusiaster som bryr seg om tusenfryd, bestemmer seg for å kutte noen av dem når vinteren slutter. På denne måten får de blomstene til å vokse i større mengde.

Hvordan beskjæres de?

voksen tusenfryd

For å beskjære tusenfryd trenger du bare beskjæringssaks. Hvis du ikke har en, ville kjøkkenet eller til og med de syte være verdt det. Før du bruker den, Du må desinfisere den med alkohol fra et apotek – eller oppvaskmaskin – for å minimere risikoen for infeksjon. Da må du ganske enkelt trimme stilkene til ønsket høyde; ja, jeg anbefaler deg ikke å gjøre en drastisk beskjæring.

Hvis for eksempel stammen er omtrent 40 cm høy, senk den til maksimalt 20 cm. På denne måten vil du oppnå, ikke bare at den får en mer kompakt form, men også tettere, med mer løvverk og flere blomster.

Hvordan beskjære tusenfryd: typer beskjæring

For å bli ferdig med å lære å beskjære tusenfryd, skal vi se hva de forskjellige typene bryllup er, avhengig av målet vi leter etter.

Rengjøring beskjæring

En av de viktigste egenskapene disse plantene har, er at størrelsen øker raskt. Faktisk, med bare en regntid, uker senere kan vi se hvordan blomsterknopper vises i barnehager. Vi trenger en ren beskjæring ganske ofte. Bortsett fra å kontrollere tusenfrydens størrelse, må vi unngå død løvverk og ha en gulaktig tone. Derimot, det er stort antall stilker og blader som vanligvis dør når som helst på året.

For disse anledninger er det viktig å identifisere hvilke som er brune eller svarte for å fjerne dem i tide. Fjerning av tørre stilker og blader bidrar til å forynge planten. Hvis det er gule stilker eller blader, er det mest sannsynlig at de ikke vil blomstre igjen. Disse stilkene og bladene du kan kutte den i seksjoner eller rive dem av for hånd. Det eneste du må huske på å rense tusenfryd er ikke å kutte de små knoppene som bare vokser under de største blomstene. Hvis du feilaktig fjerner disse knoppene, kan det hende du må vente mer enn en måned på at de nye blomstene dukker opp igjen.

Blomstrende beskjæring

Det er en annen type beskjæring som gjøres etter den første blomstringen. Tusenfryd bør kuttes etter den første blomsten for å tvinge dem til å blomstre igjen og forhindre at utviklingssyklusen løper normalt. Hvis vi lar det naturlige løpet av denne planten fortsette alene, vil det sannsynligvis ta slutt. Denne beskjæringen vil tvinge syklusen til å gjenta seg og ha ansvaret for å blomstre igjen.

I tilfelle du ikke gjør blomstringen, vil du kunne se hvor mange frøbøtter som vises i sengen av avlingen i stedet for blomster. Når du ser at tusenfrydene skal dø, er det bedre å kutte. Unngå å kutte stilkene som ikke blomstrer, da de kan gi blomster neste sesong.

Foryngelse beskjæring

Dette er den siste fyren som lærer å beskjære tusenfryd. Vi må bare kutte fra Form radikalt alle stilkene hver gang det er frost i en lengde på mellom 2,5 og 5 cm. Dette får dem til å vokse seg sterkere samtidig. Hvis det er et sted der vintrene er sterke nok, er det best å kutte stilkene halvveis i løpet av høstsesongen slik at de kan blomstre godt om våren.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om hvordan du beskjærer tusenfryd.