Skip to content

Er det mulig å plante blomster om vinteren?

16 de juni de 2021

Liker du blomster? Enten du har hage, uteplass eller balkong, kan du få den perfekt dekorert med disse plantene. De muntre og fargerike kronbladene tiltrekker seg ikke bare pollinerende insekter som bier og sommerfugler, men også øynene våre. Men vi tror ofte at når kulden kommer, må vi allerede slutte å så frøene, noe som er en feil.

Selv om det er sant at det må tas en rekke forholdsregler for å sikre at alt går greit, å så blomster om vinteren er mulig. Og slik at du kan se at jeg ikke lyver for deg, vil jeg invitere deg til å følge følgende tips; slik at du kan se selv. 🙂

Tips for å plante blomster om vinteren

Så frøene i såbed

Hotbed

En måte å holde frøene under kontroll er ved å så dem direkte i en såbed. Dette kan virkelig være hva som helst: blomsterpotter, melkebeholdere, yoghurtglass, torvtabletter, frøplantebrett som den du kan se på bildet over … Men det ender ikke der: da det er kaldt om vinteren, må de være beskyttet. Spørsmålet er: hvordan? Meget lett: introdusere frøbedet i et drivhus som du kan lage med plastbrett og gjennomsiktig plast. Du kan også bruke stor tupperware.

Seinere, det vil bare dreie seg om å plassere den i nærheten av en varmekilde siden det kan være den samme prosessoren på datamaskinen eller ruteren, eller ha den inne på badet hvis dine slektninger lar deg 😉.

Bruk et porøst underlag som muliggjør rask vanndrenering

Svart torv

Om vinteren er luftfuktigheten vanligvis ganske høy, og mer i såbedene. Hvis det også er beskyttet mot lave temperaturer, som det er tilfelle, kan sopp dukke opp i det minst forventede øyeblikket. For å unngå det, det er veldig viktig å bruke et porøst underlag, for eksempel svart torv blandet med perlit i like store deler. På samme måte anbefaler jeg deg å drysse kobber eller svovel på overflaten, som er to naturlige soppdrepende midler.

Hold den fuktig, men ikke vannet, og dermed vil du få frøene til å bli oppfylt.

Hvilke blomster kan man så om vinteren?

Det er flere du kan så i løpet av sesongen. De i dette galleriet er bare noen av dem: