Skip to content

Er det mulig å vanne orkideer med is?

16 de juni de 2021

Orkideen anses å være en spesiell plante som krever riktig pleie slik at blomstene og utseendet fortsetter å se strålende ut. De er planter som vi kan si det de er noe vanskelige å vedlikeholde, men de vanligste artene kan tas vare på bare hjemme uten å måtte innse at orkideen vår blir syk eller visner.

Generelt sett representerer disse plantetypene en god gave for mange mennesker, men når dagene går, kan vi innse det planten begynner å miste blomstene sine, men det er en naturlig prosess av det.

Egenskaper og typer orkideer

vann med is

Selv om de er planter litt delikat når det gjelder å opprettholde omsorgen, Det er viktig å påpeke at vi må vite litt om disse plantene og nødvendig pleie før vi vet om det er mulig å vanne orkideer med is.

Orkideen er en klatreblomst som vi kjenner fra dens tropisk opprinnelse og tilhører O-familienrchidaceae.

De er planter som har smale blader og langstrakte blomster som er preget av de slående fargene de har. I tillegg er denne typen blomster hermafrodittisk, den består av tre kelkblad, to kronblad og labeo som er området der blomsten pollineres av insekter og visse fugler.

Det er forskjellige typer orkideer som tar hensyn til farger, størrelser og andre egenskaper som skiller dem fra hver enkelt og blant artene som vi kan nevne at vi har:

Epifytter

Disse artene har sin opprinnelse i tropene og dekker mer enn 90% av den totale arten generelt.

Denne typen orkideer har sine røtter festet til trærne og trenger ikke mye vann fordi de absorberer det gjennom luftenI tillegg kan blomstene de har finnes alene eller i grupper, blant hvilke vi kan nevne denne slekten er Cattleya, Cymbidium, Dendrobium, Phalaenopsis, Odontoglossum, Miltonia, Oncidium og Vanda.

Jordbasert

De er vanlige arter i kaldt klima og dens røtter mates direkte fra jorden, å kunne utvikle knoller på grunn av foreningen av røttene og som gir beskyttelse til denne typen klima. Blant de viktigste som vi kan nevne er Chloraea, Cyclopogon og Cranichis.

Klatreplanter

Disse plantene er festet til bakken, men luftrøttene lar stammen klatre i trærne til den når de høye grenene, og vi kan nevne vanilje blant dem.

Omsorg

Orkideer krever spesiell pleie, de er planter som trenger steder med mye lys, men at solstrålene ikke mottar dem direkte, må de være plassert i områder med nok ventilasjon og tilstrekkelig fuktighet. For å vanne disse plantene, må vi ta i betraktning at det må gjøres i en daglig og rikelig, men uten at planten har overflødig vann.

Orkideer

Orkideer er planter som skal transplanteres annet hvert år omtrent slik at jorda der den finnes ikke mister alle næringsstoffene hvis den er jordbasert, og i tillegg til dette, skal beskjæres ofte å kunne kontrollere veksten riktig.

Hvis tiden du har til å ta vare på orkideene av en eller annen grunn er redusert, og på et eller annet tidspunkt har du sett etter informasjon om det er mulig å vanne orkideer med isI denne artikkelen viser vi deg at dette er et umulig alternativ.

Det er mennesker som vanligvis bruker denne metoden, men å være en så delikat plante, med isen brenner vi røttene, som ender med å drepe den.

Vi kan fortelle deg at det er mennesker som bruker denne typen metoder for å vanne orkideer og andre planter, men til slutt skjønner de at det eneste de gjør med dette er å skade planten, i dette tilfellet orkideen.